04. máj. 2023 o 17:00
emd, Koktejl

Strašná tragédia len pár hodín po sobáši: Nevesta († 34) nemala šancu prežiť!

placeholder
Dojemná fotografia zachytila posledné spoločné chvíle novomanželov pred nehodou, ktorá ich navždy rozdelila.
Zdroj: GoFundMe

Najkrajšia noc ich života sa v okamihu zmenila na peklo.

Krimi
04. máj. 2023 o 17:00
Strašná tragédia len pár hodín po sobáši: Nevesta († 34) nemala šancu prežiť!

Najkrajšia noc ich života sa v okamihu zmenila na peklo.

Samantha Miller († 34) si užívala svoju svadbu s Aricom Hutchinsonom (36). Zamilovaný pár natočili na video, ako si spoločne vychutnáva prvé sústo torty a ako tancuje svoj prvý tanec. Len o niekoľko hodín neskôr 25-ročná Jamie Lee Komoroski vrazila autom do páru, keď sa viezli na zadnom sedadle golfového vozíka. Náraz Samanthu zabil a Arica vážne zranil, informuje Daily Mail. Mladomanželia boli len dva bloky od ich domu, keď do nich mladá žena zozadu narazila, pričom išla rýchlosťou 65 km/h v zóne s rýchlosťou 25 km/h.

Samanthina sestra Mandi Jenkins a jej matka Lisa Miller našli silu vyjadriť sa k tragédii. Lisa sa zrútila, keď obvinila vodičku auta z toho, že zmietla jej dcéru. "Nikdy som nevidela, aby jej oči žiarili tak jasne ako v ten deň. Na začiatku jazdy golfovým vozíkom povedala, že si želá, aby tá noc mohla trvať večne. Bola to najlepšia noc v ich živote. Nikdy som si nemyslela, že sa to stane nám a mojej krásnej sestre a všetkým tým 150 ľuďom, ktorí tam boli. Ten človek urobil neopatrnú chybu a nie je to chyba, je to udalosť, ktorá zmení život. Samantha bola neuveriteľne výnimočná a teraz tu nie je," povedala zronená Mandi v rozhovore pre televíziu ABC4.

Jej matka opísala, že keď videli svetlá a počuli sirény, okamžite napísala dcére, aby ju skontrolovala. Po tom, čo jej neodpovedala, sa vydali zistiť, čo sa stalo. "Vystúpila som z auta bez topánok, bežala som a kričala. Sam a Aric boli na zadnom sedadle. Aric má pred sebou veľmi dlhú fyzickú cestu a ešte dlhšiu emocionálnu cestu. Nemohli by byť pre seba dokonalejší," vyjadrila sa matka obete.

Samanthina rodina pre ňu založila finančnú zbierku GoFundMe, ako aj spoločnú zbierku, na ktorú sa spojila s Aricovou rodinou. "Sam Miller bola čistá láska. Na tejto planéte nie je a nebude iný človek, ktorý by žiaril tak ako ona. Bola hlučná. Nie hlasom, ale srdcom. Spríjemňovala nepohodlie a všetkým okolo seba prinášala pokoj, dôveru a smiech. Láska na prvý pohľad u nej nebola len možná, ale aj samozrejmá. Jej úsmev by vás v okamihu prinútil zamilovať sa. Bola jedinou osobou, o ktorej všetci vedeli, že sa ich nikdy nevzdá. Bola neuveriteľne výnimočná," napísal jej brat Nathan.

Vinníčka nehody má za sebou dopravné priestupky, ktoré sa datujú do roku 2018. Polícia informovala, že odmietla spolupracovať, keď ju požiadali, aby urobila skúšku triezvosti. Sama tvrdila, že na stupnici opitosti by si dala osem z desiatich bodov. Na mieste nehody povedala, že asi hodinu pred nehodou o 22.00 h vypila len jedno pivo a jednu tequilu, ale mala problémy stáť. Úrady uviedli, že z manažérky logistického oddelenia bol cítiť alkohol a ledva stála na nohách, ale pri zrážke sa nezranila.

Komoroski bola prvýkrát obvinený z prekročenia rýchlosti 31. mája 2018 v Južnej Karolíne. Obvinili ju z prekročenia povolenej rýchlosti o menej ako 10 míľ za hodinu, k čomu sa priznala a zaplatila pokutu 76,50 dolárov. V tom istom roku sa priznala k riadeniu vozidla neprimeranou rýchlosťou na ceste. Zatkli ju v novembri počas zriedkavého varovania pred mrazom v obľúbenej turistickej oblasti. V roku 2019 ju opäť obvinili z prekročenia povolenej rýchlosti, k čomu sa opäť priznala a zaplatila ďalšiu pokutu. Nedávno bola zas obvinená z nepoužitia smerovky alebo stopky, k čomu sa 5. apríla 2023 priznala a zaplatila pokutu 25 dolárov.

Mama ženícha Annette Hutchinson odhalila, že Aric je v kritickom stave. Nie je jasné, či si je vedomý, že jeho manželka zomrela. Absolvoval jednu rekonštrukčnú operáciu a čaká ho ďalšia, okrem toho utrpel početné zlomeniny kostí a poranenie mozgu. "V nemocnici mi odovzdali Aricov snubný prsteň v igelitovom vrecúšku, päť hodín po tom, ako mu ho Sam navliekla na prst a prečítali si navzájom svoj sľub. Aric stratil lásku svojho života," napísala užialená matka.

Sam a Arica sprevádzal jeho švagor Ben Garrett, ktorý sa pri nehode vážne zranil a synovec Brogan. Člen rodiny potvrdil, že Brogana už prepustili z nemocnice a zotavuje sa, napriek tomu, že utrpel pomliaždeniny a má bolesti.

"Nikto si to nezaslúži, ale najmä nie Aric a Sam, pár snov, ktorý vniesol do života toľko života, smiechu a korenia," vzdali priatelia hold Samanthe, pričom ju nazvali jedným z najmilších ľudí. "Nikdy nezabudnem, keď sme sa jej pri pohovore na úrade pýtali, kde sa vidí o 10 rokov. Jej odpoveď bez mihnutia oka znela, že bude vydatá za svoju životnú lásku a bude mamou. O to všetko ju tragicky pripravil jeden neopatrný človek v noc, keď sa jej sen práve začínal," povedal niekto ďalší.

Andrew Gilreath, riaditeľ oddelenia verejnej bezpečnosti na Folly Beach, uviedol, že šesťmiestny golfový vozík, nízkorýchlostný model s maximálnou rýchlosťou 25 km/h používali pri jazde mladomanželia legálne.

Jamie Lee bola jediným pasažierom vozidla, keď zozadu narazila do vozíka, a bola obvinená z trestného činu jazdy pod vplyvom alkoholu s následkom ťažkej ujmy na zdraví alebo smrti a jedného prípadu zabitia z nedbanlivosti. Vedúca logistického oddelenia zostáva vo väzbe v záchytnom centre šerifa Ala Cannona a v júni sa má dostaviť na súd v súvislosti s týmto incidentom.

Za smrť nevesty jej hrozí až 25 rokov väzenia, ako aj pokuta do výšky 25 100 dolárov a ďalších 15 rokov a 10 100 dolárov za vážne zranenia, ktoré spôsobila ženíchovi a jeho rodine. Za zabitie z nedbanlivosti jej hrozí trest 10 rokov väzenia a pokuta až do výšky 5 000 dolárov, ako aj odobratie vodičského preukazu na päť rokov po prepustení.