09. feb. 2023 o 14:46
vmr, Koktejl

Anna († 20) si dala v reštaurácii koláč a upadla do kómy: Krutá smrť po 10 dňoch!

placeholder
Anna Bellisario zomrela po niekoľkých dňoch v kóme.
Zdroj: Facebook/Anna Bellisario

Obrovské nešťastie. O život prišla mladá žena.

Zahraničné správy
09. feb. 2023 o 14:46
Anna († 20) si dala v reštaurácii koláč a upadla do kómy: Krutá smrť po 10 dňoch!

Obrovské nešťastie. O život prišla mladá žena.

Talianku Annu Bellisario bolo zriedkavé vidieť na večeri s priateľmi. Veľkou prekážkou v takomto socializovaní sa boli jej alergie, pre ktoré nemohla konzumovať hocičo. Doma nemala ani stopy po výrobkoch, ktoré by mohli obsahovať mlieko alebo vajcia, aby sa predišlo akémukoľvek riziku alergickej reakcie.

V osudný večer sa však rozhodla ísť so svojím priateľom na hamburger do vegánskeho podniku, informuje taliansky portál fanpage.it. Napokon si po jedle objednala aj dezert - tiramisu. Prečítala si etiketu a požiadala personál o uistenie, že dezert nemá obsahovať mliečne bielkoviny. Pokojne sa pustila do sladkej maškrty a v tom to prišlo. Po druhej lyžičke tiramisu sa Anna začala cítiť veľmi zle. Skončilo sa to tragicky. Dievčina prišla o život.

Chvíle plné zúfalstvo vyrozprával jej priateľ, ktorého v uplynulých hodinách vypočul milánsky prokurátor. V sprievode svojej matky sa snažil krok za krokom zrekonštruovať to, čo videl v klube v milánskom podniku na ulici Corso Garibaldi.

Keď Anna začala pociťovať prvé príznaky alergickej reakcie, rozhodla sa, že použije kortizónové antihistaminikum, no nezabralo. Užila preto liek na rozšírenie priedušiek, ktorý nosí vždy so sebou, ale ani ten príznaky nezmiernil. Krátko na to dostala anafylaktický šok a previezli ju do nemocnice San Raffaele, kde po desiatich dňoch v kóme zomrela.

Prokurátor sa opýtal priateľa, či Anna požila aj niečo iné ako hamburger a tiramisu, či si tento dezert dala aj pri iných príležitostiach a či jej niekedy ublížil. V skutočnosti je potrebné objasniť, či smrť 20-ročnej dievčiny skutočne spôsobil dezert v podniku. Podľa prvotných informácií prevláda hypotéza, že v koláči boli mliečne bielkoviny, pretože továreň, v ktorej sa vyrába, spracováva aj potraviny obsahujúce mlieko. Alebo z miernejšej alergie na vajcia, ktoré by boli prítomné v majonéze, ktorou sa ochucuje hamburger. Alebo z oboch.

Až do vykonania pitvy boli majiteľ, vedúci výroby a dvaja zamestnanci spoločnosti, ktorá vyrobila tiramisu, ktoré Anna jedla, zapísaní do zoznamu podozrivých. Nie je však vylúčené, že vyšetrovanie sa v nasledujúcich hodinách rozšíri aj na osoby spojené s vegánskou reštauráciou na Corso Garibaldi.