25. nov. 2022 o 06:00
žani, Koktejl

Najťažšia spoveď známej slovenskej moderátorky: Zúfalstvo a myšlienky na koniec!

placeholder
Becca otvorene priznala, že vyhľadala pomoc odborníka.
Zdroj: Instagram/becca_tojeona

Otvorila svoju 13.komnatu.

Domáce promi
25. nov. 2022 o 06:00
Najťažšia spoveď známej slovenskej moderátorky: Zúfalstvo a myšlienky na koniec!

Otvorila svoju 13.komnatu.

Čoraz viac známych osobností začalo otvorene rozprávať o psychickom zdraví a problémoch, ktoré sami prekonali. Najnovšie sa k nim pridala aj moderátorka a rádiová spíkerka Katarína "Becca" Balážiová. Na svojom instagramovom účte zdieľala nesmierne úprimný príspevok.

Priznala, že významnú časť života zápasila so svojim vnútorným nastavením. Za mnohými jej fotkami, kde sa usmieva, sa skrýva plač, pocit bezmocnosti, bezcennosti a zúfalstva. "Boli obdobia, kedy som vo svojom vnútri cítila nekonečné prázdno, do ktorého sa vonkajší svet prejavil iba v nejasných ozvenách. Myšlienky na to, že existuje iba jeden možný koniec prichádzali na etapy," vyznala sa.

Jej duševnej pohode nepomáhal ani vzťah, v ktorom bola. Podľa vlastných slov v ňom nemala hodnotu a jej prítomnosť bola vnímaná ako dobrovoľná pracovná sila. "Donekonečna som sa snažila urobiť niečo viac a dúfala, že potom si kúsok lásky a pozornosti zaslúžim. Pravdou je, že som ju nedostávala od seba, tak som v tom marazme ostávala," napísala s tým, že ide len o zlomok jej zlých etáp.

Všetko však zmenila terapia. Uviedla, že práca na sebe a psychickom zdraví je beh na dlhé trate a je to makačka. Podľa Balážiovej si vyžaduje odvahu a odhodlanie. "A chcem povedať, že ak si prechádzate náročným obdobím, vaše myšlienky zožierajú zaživa a pocity spôsobujú námahu pri každom nádychu, nie ste v tom sami. A najmä, tento neskutočne boľavý stav je možné vyriešiť."

Ľuďom radí, aby vyhľadali odborníka, ako keď majú fyzické problémy. Čakanie na termín vraj chvíľku trvá, no v tomto období by človek mal skúsiť aktivovať svoju životnú silu.

"Životná sila vám ako jediná vie pomôcť dostať sa z najhoršieho, keď ste stratený. Predstavte si ju ako pyramídu, rozdelenú na 3 úrovne. Základ je vzťah k fyzickému telu, nad ním je vzťah k ľuďom a na vrchole vzťah k sebe. Prvý krok je pomôcť telu cítiť sa lepšie. Pohyb (napr. joga, beh, čo vám vyhovuje) zmysluplné jedlo a čas na spánok. Stutz hovorí, že už len toto vám pomôže cítiť sa o 85% lepšie," vysvetlila princíp svojim sledovateľom.

Ďalej všetkým prízvukuje, aby o svojich problémoch hovorili. "Ak ste v núdzi, zachrániť vás môžu blízki. Povedzte, že nie ste ok a snažte sa od nich nedržať odstup a byť prítomný s nimi. Nie je to hanba a nemalo by to byť tabu. Ťažkými chvíľami si prechádzame všetci, len to na Instagrame často nevidno. A je tu pre vás IPčko (Internetová poradňa pre mladých ľudí, pozn. red.), pretože pomoc existuje," poradila v závere a odkázala, aby sa mali všetci najlepšie ako to ide.