02. jún. 2023 o 09:46
mob, Koktejl

Elitný útočník († 46) zomrel priamo na štadióne: V minulosti hrával aj s Jaromírom Jágrom

placeholder
Elitný útočník († 46) zomrel priamo na štadióne (ilustračné foto).
Zdroj: iStock

Skon prišiel náhle.

Zahraničný šport
02. jún. 2023 o 09:46
Elitný útočník († 46) zomrel priamo na štadióne: V minulosti hrával aj s Jaromírom Jágrom

Skon prišiel náhle.

V Omsku počas finálového zápasu regionálneho hokejového šampionátu medzi detskými tímami náhle zomrel riaditeľ akadémie Avangard Evgeny Khatsei († 46), informuje gazeta.ru. Podľa ruských médií bol príčinou smrti infarkt. Khatsei v minulosti hral v Omsku aj s českou legendou Jaromírom Jágrom.

„S hlbokou ľútosťou oznamujeme náhlu smrť Evgenya Khatseia, ktorý pôsobil ako riaditeľ hokejovej akadémie Avangard. Klub vyjadruje sústrasť príbuzným, navždy zostane v histórii omského hokeja,“ uvádza sa vo vyhlásení klubu zverejnenom na kanáli Telegram.

Khatsei sa narodil 1. septembra 1976. Svoju profesionálnu kariéru začal v Čeľabinsku. Hájil tiež farby Jaroslavľ Torpedo, Metallurg Magnitogorsk, Amur Chabarovsk, Sibir Novosibirsk, Avangard Omsk, Viťaz Podoľsk a Ťumeň Gazovik.

Najväčší úspech dosiahol v roku 2004 spolu s „jastrabmi“, keď sa stali víťazmi Superligy a v roku 2005 vyhral Pohár európskych majstrov. Hokejista má tiež bronzovú medailu z ruského šampionátu (2007), striebornú medailu Kontinentálneho pohára (2007) a titul majstra športu medzinárodnej triedy.