06. máj. 2023 o 12:25
TASR, Koktejl

Šialenstvo na ihrisku: Splašené zviera sa rozbehlo na ničnetušiacich hráčov!

placeholder
Hráči po hrôzostrašnom zážitku pokračovali v tréningu. (ilustračné foto)
Zdroj: iStock

Pri incidente sa našťastie nikto nezranil.

Zahraničný šport
06. máj. 2023 o 12:25
Šialenstvo na ihrisku: Splašené zviera sa rozbehlo na ničnetušiacich hráčov!

Pri incidente sa našťastie nikto nezranil.

Hráči francúzskeho ragbyového tímu Catalans Dragons zažili v piatok o niečo intenzívnejšiu fyzickú prípravu na zápas, než očakávali. Priamo na ihrisku museli utekať pred býkom.

Klub z Perpignanu hostil v zápase "trinástkového" ragby úradujúceho šampióna Super League, anglický tím St. Helens a súčasťou predzápasového programu bolo aj vystúpenie, pri ktorom sa na ihrisku predstavili traja býci. Jeden z nich sa aj napriek snahe krotiteľa utrhol a rozbehol na trávnik, kde sa už rozcvičovali hráči "drakov" v tradičných červených dresoch. Na vedecké štúdie, ktoré potvrdili, že býci sú farboslepí a červená farba ich nedráždi, vtedy nemali čas pomyslieť a vydali sa na útek. Býk si našťastie iba trochu pobehol a nikoho fyzicky neatakoval.

Zápas sa odohral podľa plánu a domácim hráčom moment zrejme dodal potrebný adrenalín, favorizovaného protivníka zdolali 24:12. "Rozcvička hráčov Catalans Dragons bola dnes trochu korenistá," snažilo sa situáciu odľahčiť vedenie Super League. Fanúšikovia na sociálnej sieti následne nazvali incident generálkou na súboj proti inému tímu súťaže Bradfordu Bulls. Správu priniesol Daily Star.