25. máj. 2023 o 20:00
NK, Koktejl

Bábätká tejto ženy zmiatli aj lekárov: Z toho, čo zbadali na ultrazvuku, ostali v šoku!

placeholder
Rodina mladej Sophie sa rozrástla o dvoch členov.
Zdroj: facebook.com/sophie.blossett

Lekári boli zmätení.

Zahraničie
25. máj. 2023 o 20:00
Bábätká tejto ženy zmiatli aj lekárov: Z toho, čo zbadali na ultrazvuku, ostali v šoku!

Lekári boli zmätení.

Dcéry Sophie Smallovej boli na snímkach pred narodením rôzne veľké. Lekári až neskôr zistili, že boli počaté v rôznych dňoch. Mamička bola nadšená, keď zistila, že otehotnela znovu s odstupom 28 dní, aj keď už jedno dieťa čakala.

Sophie a jej manžel Jonathan boli zaskočení, keď mali ich deti Darcy a Holly pri narodení rozdielnu hmotnosť – 1,89 kg a 2,74 kg, informoval Mirror. 30-ročná Sophie počala Holly a Darcy, ktoré majú teraz 2 roky, s mesačným odstupom práve v dôsledku vzácneho javu známeho ako superfetácia – kedy sa v rámci prvého tehotenstva objaví ďalšie.

"Čakala som dve deti, ktoré rástli v rôznych štádiách, ale nevedeli sme o tom. Nemohli prísť na to, prečo mi bolo tak zle. V siedmom týždni som bola na vyšetrení a oznámili mi niečo zaujímavé," povedala mamička z Leominsteru.

"Lekári vedeli, že niečo nie je v poriadku. Mali vlastné placenty, takže sa mohli kŕmiť, kedy chceli. Nevedeli však prísť na to, prečo je jedno dvojča väčšie ako druhé," dodala. Keď sa dievčatá narodili bol v ich raste 35 % rozdiel. Lekári podľa toho odhadli, že boli počaté s obrovským odstupom až štyroch týždňov.

"Darcy bola 32-týždňové dieťa a Holly 36-týždňové. Povedal som, že to nemôže byť správne, nikdy som o ničom takom nepočula. Nevedela som, ako sa to mohlo stať," povedala Sophie. Mamička prezradila, že sa stretáva s rôznymi reakciami. Niektorí sa jej pýtajú, koľko sekúnd dievčatá delí, iní jej neveria, že sú dvojičky.

"Som veľmi plodná. Nebolo treba sa veľmi snažiť, s Oscarom nám to vyšlo na prvý pokus. V 29. týždni, na ďalšom vyšetrení, mi povedali, že menšie dvojča sa nehýbe a nedokázali nájsť tlkot srdca. Nemohla som sa s tým zmieriť. Povedali, že možno budem musieť rodiť," opísala Sophie.

"Bola som rozrušená. Dali mi tabletku, aby som ich udržala dlhšie. Keď som rodila, lekári si mysleli, že sú podobne veľké, nakoniec bol ale rozdiel medzi nimi 35 %. Teraz je medzi nimi ešte 6 kíl. Pôrod bol nesmierne ťažký. Počas pandémie sme nemali pri sebe žiadnu rodinu či oporu," vysvetlila.

"Mali sme dve malé dievčatká, ktoré skákali z nemocnice na vyšetrenia. Prvých 8 týždňov bolo tých najťažších v mojom živote. Stále je s nimi veľa roboty. Sú hravé a milujú zábavu. Začali chodiť do škôlky a sú veľmi sebavedomé. Sú mimoriadne aktívne a živé. Keď sa narodili, netušila som, aká budúcnosť ich čaká," povedala šťastná mamička. Sophie dodala, že napriek tomu, že to je ťažké, sa rodičia cítia šťastní a požehnaní, že ich majú.