Od odchodu Karla Gotta († 80) uplynulo prvého októbra už päť rokov. Na Zlatého slávika s láskou spomína aj jeho tajomník Jan Adam, ktorý so spevákom strávil dlhých 33 rokov. V rozhovore pre časopis Život opísal, aké mal požiadavky pred koncertom, či aké jedlo nemohol počas návštevy Slovenska nikdy vynechať.
„Stačilo mu naozaj málo. Bol veľmi skromný. V šatni muselo byť čisté umývadlo a uterák. Nemal špeciálne požiadavky na občerstvenie, čo mnohé, aj menšie hviezdy majú. Stačilo mu ovocie, mal rád ananás. Nemal rád údeniny v šatni, prekážala mu vôňa pred vystúpením. Hlavne v deň koncertu nejedol. Dal si maximálne kuraciu filetu, ale keď bolo po koncerte – a to sme zažívali veľmi často na Slovensku – zjedol pečenú hus alebo kačku s lokšami,“ povedal Adam.
Tajomník si myslel, že po tejto kope jedla mu bude zle, no Gott vstal už skoro ráno a na raňajky si doprial tiramisu alebo palacinky poliate čokoládou a so šľahačkou. Dobrému jedlu neodolal ani keď prichádzali na Slovensko. Po prekročení hraníc dal zastaviť auto pri úplne obyčajnej kolibe, kde sa tešil na bryndzové halušky.
„Vošli sme, sedeli tam tí štamgasti, a keď ho uvideli, hovorili, že si už ďalšieho panáka nedajú, lebo vidia Gotta. Karel si sadol, objednal si halušky s bryndzou a so slaninkou, tie naozaj miloval, aj mňa ich naučil jesť,“ dodal.