25. sep. 2022 o 16:00
mob, Koktejl

Legendárna Jessica Fletcherová si prešla peklom: Drogovo závislé deti a vražedná sekta!

placeholder
Angela Lansbury ako Jessica Fletcherová.
Zdroj: Profimedia

Málokto vie, že úspešnú herečku drvila už od detstva jedna rana za druhou.

Zahraničné promi
25. sep. 2022 o 16:00
Legendárna Jessica Fletcherová si prešla peklom: Drogovo závislé deti a vražedná sekta!

Málokto vie, že úspešnú herečku drvila už od detstva jedna rana za druhou.

Britská herečka Angela Lansbury († 96) je divákom na celom svete známa najmä ako úspešná spisovateľka Jessica Fletcherová zo seriálu To je vražda, napísala, ktorý sa držal na televíznych obrazovkách dlhých 12 rokov. Málokto však vie, že túto úspešnú umelkyňu drvila už od detstva jedna rana za druhou.

Jej otec Edgar († 48) zomrel na rakovinu v roku 1934, keď mala iba deväť rokov. Počas druhej svetovej vojny sa s matkou a súrodencami presťahovali do USA. V zámorí sa jej mama znova vydala za pilota bombardéru Franka Fletchera. Dvakrát stála pred oltárom aj Angela. Jej prvým manželom bol kolega Richard Cromwell, no vzťah im dlho nevydržal. Ani nie po roku sa ukázalo, že je gay.

Tri roky po rozvode si svoje áno povedala s hercom Peterom Shawom a s ním vydržala až do jeho smrti. Pár mal spolu dve deti - syna Anthonyho Pullena Shawa (70) a dcéru Deidre Angelu Shaw (69) - a práve tie jej v živote robili najväčšie vrásky. „Moja kariéra bola pre mňa dôležitá, ale naše deti boli vždy na prvom mieste,“ povedala v roku 2014 pre Daily Mail.

Tragédia začala v 60. rokoch, keď Angela a Peter zistili, že Anthony a Deidre sa dostali do nevhodného prostredia a začali s drogami – napriek tomu, že boli sotva tínedžeri. Dcéra sa dokonca dostala do vražednej sekty masového vraha Charlesa Mansona.

„Začalo to s marihuanou, ale prešlo to až do heroínu. Bolí ma to povedať, ale v jednej fáze bola Deidre v dave vedenom Charlesom Mansonom. Bola jednou z mnohých mladých ľudí, ktorí ho poznali a boli ním fascinovaní,“ povedala kedysi Lansbury.

Angela s Petrom začali okamžite konať. Zbalili si kufre a zo slnečnej Kalifornie sa presťahovali do Írska, kde ich deti neboli vystavené žiadnym zlým vplyvom. „Do Írska ma to ťahalo, pretože to bolo rodisko mojej mamy a stále tam mám dom. Kúpila som si knihy a naučila sa variť. Bolo to úžasné obdobie v mojom živote,“ spomínala skvelá herečka. Na deti to zapôsobilo presne tak, ako s manželom dúfali. Anthony sa celkom rýchlo zbavil svojej závislosti, no Deidre to trvalo trochu dlhšie.

Keď sa obzrie späť na to, čo sa mohlo stať, strasie je mráz. „Je to hrozné. S Petrom sme netušili, čo sa deje. Vtedy sme nemali žiadne skúsenosti s drogami. Nevedeli sme, ako im pomôcť. Neexistovali ani odborníci, ktorí by nám vedeli poradiť. Bolo to ako epidémia,“ priznala.

„Nakoniec sme v Írsku našli lekára, ktorý nám predpísal metadón, náhradu heroínu, čo pomohlo s abstinenčnými príznakmi, keďže Anthony a Deidre boli v odvykačke od tvrdých drog. Mali sme veľké šťastie, že sme skoro zasiahli,“ zakončila Lansbury.