23. júl. 2022 o 11:20
TASR, Koktejl

Boje na Ukrajine: Raketový útok si vyžiadal najmenej tri životy

placeholder
Ruské raketové útoky zabili na strednej Ukrajine troch ľudí. (ilustračné foto).
Zdroj: iStock

Ruské raketové útoky na strednej Ukrajine priniesli nové úmrtia.

Zahraničie
23. júl. 2022 o 11:20
Boje na Ukrajine: Raketový útok si vyžiadal najmenej tri životy

Ruské raketové útoky na strednej Ukrajine priniesli nové úmrtia.

Najmenej traja ľudia vrátane jedného ukrajinského vojaka zahynuli v sobotu pri ruských raketových útokoch na železničnú infraštruktúru a vojenskú leteckú základňu na strednej Ukrajine. Píše o tom agentúra AFP s odvolaním sa na oznámenie gubernátora Kirovohradskej oblasti Andrija Rajkovyča pre ukrajinské médiá.

"Deväť ukrajinských vojakov utrpelo zranenia a jeden vojak je mŕtvy. Ako prví prišli predtým o život dvaja strážnici elektrickej stanice," spresnil gubernátor Rajkovyč.

Ruské útoky na území strednej Ukrajiny sa momentálne zintenzívňujú po určitej odmlke spôsobenej tým, že boje sa donedávna sústreďovali na východoukrajinské územie Donbasu, ktoré už Moskva takmer úplne ovládla.

Oznámenie presného počtu obetí sobotných ruských útokov je nezvyčajným počinom, pretože obe strany vojnového konfliktu – ruská i ukrajinská – si dôkladne strážia informácie tohto typu, vysvetľuje AFP.

Rajkovyč už pred týmto vyhlásením uviedol na sociálnom médiu, že okolie mesta Kropyvnyckyj, administratívneho centra Kirovohradskej oblasti, zasiahla paľba 13 z mora odpálených striel s plochou dráhou letu.

"Cieľom sa stali objekty infraštruktúry v blízkom okolí oblastného centra, predovšetkým vojenská letecká základňa Kanatove a zariadenia súvisiace s Ukrajinskými železnicami," napísal Rajkovyč.

Mesto Kropyvnyckyj má zhruba 220.000 obyvateľov a leží približne 300 kilometrov južne od ukrajinskej metropoly Kyjev.