02. aug. 2022 o 17:00
Famous.cz, Koktejl

Na jej hrobe sa vyníma veľký..... Pri pohľade na babičkin pomník sa budete hanbiť!

placeholder
Babičke vytvorili netradičný pomník. (ilustračné foto).
Zdroj: iStock

Poriadne bizarné želanie.

Zahraničie
02. aug. 2022 o 17:00
Na jej hrobe sa vyníma veľký..... Pri pohľade na babičkin pomník sa budete hanbiť!

Poriadne bizarné želanie.

Aj keď sa väčšina Mexičanov hlási ku katolíckemu vyznaniu, niektorí obyvatelia tejto krajiny stále dodržiavajú množstvo iných rituálov. Uctievaný je aj mužský pohlavný úd ako symbol šťastia a plodnosti. Nie je teda divu, že si Mexičanka Catarina Orduña Pérez priala, aby jej pozostalí na hrob umiestnili veľkú falickú sochu. A príbuzní jej poslednú vôľu vykonali.

Jej vnuk Álvaro Mota Limón v rozhovore s novinármi uviedol, že jeho babička mala celý život veľmi otvorenú myseľ. „Vždy bola veľmi avantgardná, veľmi predvídavá,“ cituje Motu Limóna denník The Mirror. Pérezová známa ako Doña Cata žila v malom mestečku Misantla vo východnom štáte Veracruz. Vraj mala zvláštny vzťah k penisom a tomu, čo podľa nej predstavovali.

„Vždy hovorila, v mexickom zmysle, že sme vergas,“ vysvetlil ďalej Mota Limón s tým, že verga je v mexickom slangu vyjadrenie pre chvost (penis). V závislosti na kontexte sa používa verga ako urážka. Napríklad keď chce Mexičan niekoho poslať do r*ti, povie mu „vete a la verga.“ Ale zároveň sa tým vyjadruje uznanie, keď je niečo verga, znamená to, že je to pekelne cool.

Babička to často používala s hovorovou pýchou, keď hovorila o členoch našej rodiny ako o vergas,“ uviedol ďalej Mota Limón. Pred svojou smrťou Pérez povedala svojej rodine a ľuďom v okolí Misantly, že keď zomrie, chce, aby jej hrob bol ozdobený penisom. „Povedala mi, že je to jej posledné prianie, aby na ňu nikto nezabudol a aby všetko, čo sme na nej milovali, bolo ľahšie zapamätateľné,“ dodal vnuk.