Zažili ste na dovolenke podobnú situáciu? Napíšte nám na tip@koktejl.sk
Muž s priateľmi večeral v hlavnom letovisku talianskej Palmovej riviéry, pravdepodobne to bolo najdrahšie jedlo v jeho živote. Pri pohľade na účet sa mu pred očami premietol celý jeho život.
Giorgio Tordini zverejnil na Facebooku účet z reštaurácie, ktorý po celej krajine vyvolal veľkú polemiku. V meste San Benedetto del Tronto si vyšiel s priateľmi na večeru, kde si objednali vodu, víno a jedlá z rýb. Reštaurácia, kde sa usadili, je situovaná na promenáde pri mori, informuje taliansky portál fanpage.it.
Konkrétne na predmetnom účte je 100 eur za štyri degustačné predjedlá, 60 eur za štyri surové predjedlá, 56 eur za dve fľaše ružového vína, 4 eurá za vodu, 8 eur za príbor a 280 za štyri prvé chody. "Za kôrovca s kukuričným klasom a homárom od nás pýtali 70 eur na osobu," vysvetlil rozčarovaný Giorgio. Toto jedlo však podľa zákazníka na jedálnom lístku nebolo, ale naopak len cestoviny linguine s homárom v cene 35 eur.
Reštaurácia sa bráni
Po tom, čo tento príbeh obletel sociálne siete, majiteľ reštaurácie sa rozhodol podeliť sa aj o svoju verziu. "Nešlo o cestoviny s kukuričným klasom, ale o vzácneho a lahodného kôrovca. Len to, čo dali na tie 4 taniere, nás stojí 180 eur. Veci sú inak v porovnaní s tým, čo bolo povedané na sociálnych sieťach," vysvetlil pre Corriere Adriatico.
K diskusii sa neskôr pridal aj šéfkuchár z ďalšej známej reštaurácie v San Benedetto del Tronto. Ten má pre zákazníka poriadne štipľavý odkaz. Vysvetľuje totiž, že keď si niekto chce dopriať kvalitné jedlo z kvalitných rýb, nemôže čakať, že ho to bude stáť málo.
"Všetci sa čudujú, že 480-eurový účet za rybiu večeru. Jediná istota v živote je, že za dobré ryby nezaplatíte málo. Čerstvé ryby, spracované, ošetrené a určitým spôsobom konzervované stoja nejaké peniaze. Nemyslite si, že také kúpite za 25 eur. 4 prvé chody so špeciálnym homárom za 280 eur? Chlape, pri všetkej úcte, bavíme sa o špeciálnom homárovi, nie o špagetách s tuniakom z konzervy," napísal na sociálnej sieti šéfkuchár Omar Leccesi.
Leccesi dodal, že ide o mimoriadne vzácneho homára, ktorý reštaurácie takisto stojí nemalé peniaze. "Otázka, ktorú sa pýtam je, že keď dostanete jedálny lístok, čítate ho alebo nie? Kilo tohto homára stojí tak 150 eur. Keď vám čašník povie gramáž, neurobíte si v hlave výpočet?" spýtal sa záver.