19. mar. 2024 o 19:00
izabela, Koktejl

Po celý čas si vlasy umývate zle: Takýto to môže mať následok, varuje odborník!

placeholder
Ako si správne umývať vlasy? (ilustračné foto)
Zdroj: iStock

Ako na správne umývanie vlasov?

Zaujímavosti
19. mar. 2024 o 19:00
Po celý čas si vlasy umývate zle: Takýto to môže mať následok, varuje odborník!

Ako na správne umývanie vlasov?

Od šampónu cez kondicionér, olej až po kefu, ktorú používate - každá malý detail prispieva k zdravším a lesklejším vlasom. Zo sociálnych sietí na vás vyskakuje množstvo vlasových trendov takže môže byť ťažké vedieť, čo používať najlepšie, keď ide o váš typ vlasov, píše The Mirror. Vedeli ste však, že aj umývanie vlasov horúcou vodou môže spôsobiť ich poškodenie?

Podľa Dendy Engelman, celosvetovo uznávanej kozmetickej dermatologičky a chirurgičky, môže používanie horúcej vody pri umývaní vlasov vysušiť pokožku hlavy, čo môže viesť k nežiaducemu svrbeniu a dokonca zbaviť jednotlivé pramene vlasov ich prirodzených olejov.

„Stav pokožky hlavy má obrovský vplyv na rast a zdravie vlasov, takže suchá, nezdravá pokožka hlavy s lupinami môže brzdiť rast vlasov alebo oslabovať pramene,“ vysvetlila stránka Byrdie.com. To znamená, že studená voda by mohla byť správnou voľbou, pokiaľ ide o umývanie vlasov. Pomôže vám zachovať prirodzené oleje a vlasy budú vďaka nej dokonca lesklejšie, pretože uzavrie póry pokožky hlavy a pomôže udržať vo vlasoch dobrú vlhkosť.

Môže tiež zabezpečiť, aby ste z každého umývania vlasov vyťažili čo najviac a zanechali svoje vlasy zdravšie a hydratované. Môže tiež zabrániť tvorbe lupín, pretože pokožka hlavy sa zbytočne nevysušuje. Môže to tiež znamenať, že vaše vlasy sa nebudú tak rýchlo mastiť. Ak teda chcete zlepšiť svoju rutinu, možno by stálo za to vyskúšať chladnejšiu sprchu, a hoci to nemusí byť zábava, vaše hydratované vlasy vám určite poďakujú.