25. mar. 2024 o 15:16
TASR, Koktejl

Tragické rely v Maďarsku: Organizátor už raz bol odsúdený, keď počas rely umrel divák

placeholder
K tragickej nehode došlo na dvojdňových pretekoch v Maďarsku.
Zdroj: Facebook/Arrabona Rally Club

Súd mu vtedy nezakázal organizovať automobilové preteky.

Zahraničné krimi
25. mar. 2024 o 15:16
Tragické rely v Maďarsku: Organizátor už raz bol odsúdený, keď počas rely umrel divák

Súd mu vtedy nezakázal organizovať automobilové preteky.

Nedeľňajšie automobilové preteky na severe Maďarska s tragickou bilanciou štyroch obetí a množstvom vážne zranených organizoval muž, ktorý bol v minulosti odsúdený za zorganizovanie rely Városlőd 2013, kde zomrel jeden divák a šiesti sa zranili. S odvolaním sa na pondelňajšie internetové vydanie denníka Népszava o tom informuje spravodajca TASR v Budapešti.

Súd v Ajke v roku 2018 muža právoplatne odsúdil na podmienečný trest odňatia slobody na jeden rok. Muž pre server telex.hu potvrdil túto skutočnosť, avšak uviedol, že súd mu nezakázal organizovať automobilové preteky.

Polícia v pondelok oznámila, že začala trestné stíhanie voči neznámemu páchateľovi v súvislosti s nedeľňajšou nehodou na automobilových pretekoch 11. Esztergom–Nyerges Rally. Nehoda sa stala medzi obcami Lábatlan a Bajót v nedeľu popoludní. Vodič jedného z pretekárskych áut stratil kontrolu nad vozidlom a zišiel z cesty, kde narazil do divákov na priľahlej trávnatej ploche.

Na mieste nehody prišli o život traja muži a jedna žena. Dve osoby utrpeli ťažké zranenia, medzi nimi aj jedno dieťa, a sú v kritickom stave. Piati ďalší utrpeli ťažké zranenia a jeden človek sa zranil ľahšie. Podľa polície došlo k nehode v priestore uzavretom pre divákov a na zákaz zdržiavania sa tam upozorňovala tabuľa.

Polícia začala trestné stíhanie pre podozrenie zo spáchania prečinu ohrozenia z nedbanlivosti pri výkone povolania s následkom hromadného úmrtia, pričom podľa hovorkyne zatiaľ policajti nevypočuli žiadneho podozrivého.