07. aug. 2022 o 17:00
Koktejl

Cestujúci si do lietadla prepašoval raňajky z fastfoodu: Chyba, ktorá ho vyšla poriadne draho!

placeholder
Muž si prepašoval do lietadla jedlo zo známeho fastfoodu. (ilustračné foto)
Zdroj: iStock

Takýto zvrat určite nečakal.

Zahraničné správy
07. aug. 2022 o 17:00
Cestujúci si do lietadla prepašoval raňajky z fastfoodu: Chyba, ktorá ho vyšla poriadne draho!

Takýto zvrat určite nečakal.

Jedlo bolo skonfiškované austrálskymi úradmi a podrobilo sa testovaniu. Cestujúceho z Bali do Austrálie vyšli pašované raňajky zo známeho fastfoodu poriadne draho. Balík obsahujúci dve vajcia a hovädzie klobásy, horúce koláčiky a šunkový croissant, odhalili minulý týždeň na letisku v Darwine a majiteľ tohto „kontrabandu“ musel zaplatiť pokutu 1 780 eur, píše metro.co.uk.

Austrália má prísne zákony a je v pohotovosti pred vysoko nákazlivou vírusovou chorobou slintačkou a krívačkou, najmä pokiaľ ide o ľudí prichádzajúcich z Indonézie, kde sa táto choroba rozmáha.

K incidentu sa vyjadril aj austrálsky minister poľnohospodárstva, rybolovu a lesníctva Murray Watts a s nezodpovedným cestujúcim nemal žiadne zľutovanie.

„Toto bude najdrahšie jedlo z fastfoodu, aké kedy tento cestujúci mal. Pokuta je dvakrát vyššia ako cena letenky na Bali. Nemám súcit s ľuďmi, ktorí sa rozhodnú neposlúchnuť prísne austrálske opatrenia biologickej bezpečnosti a nedávne zistenia ukazujú, že budú pri čine chytení. Austrália je bez FMD (vírus slintačky a krívačky) a chceme, aby to tak zostalo,“ uviedol.

Jedlo, do ktorého si cestujúci z Bali nestihol ani zahryznúť, okamžite previezli na testovanie a následne zničili. Rovnakú pokutu dostala nedávno žena, ktorá na letisku v Singapure navštívila prevádzku iného známeho fastfoodu a mala na palube lietadla sendvič s kuracím mäsom. Na záver však treba povedať, že prísnou kontrolou prechádzajú všetky tieto potraviny, pričom nezáleží na značke.