21. apr. 2023 o 12:00
krsk, Koktejl

Chorvátsko pred letnou sezónou zdražuje: Najviac vás vyjde TOTO slávne letovisko!

placeholder
Dovolenku v Chorvátsku ovplyvnila inflácia (ilustračné foto).
Zdroj: iStock

Ceny ubytovania a stravy stúpajú aj v obľúbenej dovolenkovej krajine.

Zahraničné správy
21. apr. 2023 o 12:00
Chorvátsko pred letnou sezónou zdražuje: Najviac vás vyjde TOTO slávne letovisko!

Ceny ubytovania a stravy stúpajú aj v obľúbenej dovolenkovej krajine.

Letná sezóna sa blíži a ubytovanie pri pláži a jedlá v reštauráciách sa predražia tento rok aj v Chorvátsku. Web TN.cz priniesol prehľad, kde si turisti priplatia alebo dokonca ušetria.

Istrijský polostrov patrí medzi najobľúbenejšie lokality turistov. Týždeň v apartmáne vyjde rodinu s dvomi deťmi na cca 510 eur. Rodiny, ktoré chcú mať deti v oddelených izbách, si priplatia. Cena sa tam pohybuje okolo 681 až 723 eur. Za noc v hoteli pri pláži vo veľkej izbe zaplatíte 851 eur za týždeň. A za veľkú pizzu v reštauráciách zaplatíte okolo 12 eur, píše český portál.

Známa Kvarnerská riviéra a ostrovy Cres, Krk, Rab a Pag ponúkajú lacné rodinné ubytovanie. Na Krku zaplatíte za rodinný apartmán 425 eur za týždeň. Za ešte väčší si priplatíte asi o 127 eur viac. Veľkú izbu v hoteli na ostrove Rab získate za 510 eur na týždeň. Veľká pizza k večeri na Krku stojí len 7 eur.

Dalmácia, kam patria aj letoviská Split alebo Makarská, sa zaraďuje k drahším lokalitám. Za apartmán s posteľou a rozkladacím gaučom v Splite zaplatíte za týždeň cca 553 eur. Na Makarskej 510 eur. Veľká izba stojí za týždeň na Makarskej asi 851 eur, v Splite 957 eur. Podobne ako v Istrii tu vyjde večera na cca 11 eur.

V Dubrovníku na juhu Dalmácie zoženiete apartmán za 468 eur za týždeň. Za väčší si priplatíte 85 až 127 eur a veľká hotelová izba vyjde na asi 851 eur. Pizzu v reštauráciách na pobreží kúpite za 12 eur.