29. mar. 2024 o 12:00
žani, TASR, Koktejl

Otvorené priznanie MC Erika po smrti Haščákovej († 43): Hneval som sa a bolo mi to ľúto!

placeholder
MC Erik a Barbara si podmanili hitparády.
Zdroj: Instagram/mcerikbarbaraofficial

Pred štyrmi mesiacmi otriasla Slovenskom správa o smrti obľúbenej speváčky.

Domáce promi
29. mar. 2024 o 12:00
Otvorené priznanie MC Erika po smrti Haščákovej († 43): Hneval som sa a bolo mi to ľúto!

Pred štyrmi mesiacmi otriasla Slovenskom správa o smrti obľúbenej speváčky.

Barbara Haščáková († 43) zomrela 22. novembra na Floride v USA, no sem sa dostala smutná správa až v decembri. Lekári v nemocnici Memorial Hospital v meste Sarasota, kde žila, určili ako príčinu smrti náhlu cievnu mozgovú príhodu. V USA žila od roku 2000.

Hoci speváčku už dlhší čas trápili zdravotné problémy s pankreasom, bolo jej úmrtie pre celú rodinu nepredstaviteľným šokom. "Odišla bez bolesti," uviedla pre TASR smútiaca rodina. Dodala, že hudba, spievanie a komponovanie boli jej život a napĺňali ju, svojou osobitosťou, charakteristickým hlasom a piesňami rozdávala lásku verným fanúšikom.

"Jej piesne a hlas tu pre nás ostávajú a budú nám ju pripomínať. Ďakujeme všetkým, ktorí na ňu myslia s láskou najmä v týchto dňoch a dajú nám možnosť vyrovnať sa s touto zdrvujúcou skutočnosťou v súkromí," uviedla smútiaca rodina.

Barbara Haščáková najskôr pôsobila v skupine Maduar. Po odchode vytvorila s Erikom Arestom (52) obľúbené duo MC Erik a Barbara a svojimi skladbami sa dokázali naplno presadiť. Nakoniec sa Barbara uplatnila ako sólová speváčka.

Erik teraz pre portál plusjedenden.sk porozprával, že to medzi nimi nebolo vždy ružové. S Barbarou boli v občasnom kontakte a písali si skôr zdvorilostné správy. "Naposledy sme si písali asi v októbri, teda zhruba mesiac pred jej úmrtím," zaspomínal si umelec. O zdravotných problémoch Haščákovej vedel už dávno. "Okolo roku 2010, aj potom 2012, tu bola a viem, že vtedy mala diétu, išli sme sa najesť a v reštaurácii sme riešili, aby jedlo nebolo pálivé a malo potrebné náležitosti jej predpísanej diéty," opísal.

Na obdobie ich najväčšej slávy spomína Erik s láskou, pokorou a vďačnosťou. "Tak ako som aj napísal pár dní po jej úmrtí v jedinom mojom statuse na sociálnej sieti, ja jej vďačím za ten úspech! To, že som dokázal zložiť piesne, je síce pekné, ale je to polovica úspechu. Jej hlas z našich piesní urobil to, že teraz môžem skákať po pódiu, spievať, hoci s druhou speváčkou, ale môžem sa živiť hudbou. Barbare za toto veľmi vďačím," vyznal sa.

Veľmi rád na to spomína, no jedným dychom dodal, že to bolo veľmi rýchle. "Keď sa potom ona rozhodla pre sólovú dráhu, bolo mi to ľúto. Priznávam, že som sa vtedy hneval, lebo mali sme – možno to niekedy vypustím – asi osem nevydaných vecí, už to bola príprava na tretí album," zveril sa s tým, že Barbara to už tak necítila.

"Vedel som, že pôjde na sólovú dráhu, aj keď som to chápal, ale na druhej strane som sa hneval. Povedal som jej, že keď to dorobíme, bude to pre ňu dobrá štartovacia dráha a môže na sólovku vystúpiť z úplne inej pozície. Tretí album teda už „necítila“. Nedonútite človeka. Bolo mi to ľúto!" dodal na záver.