06. jún. 2023 o 12:00
krsk, Koktejl

Tehotná žena objednala v Chorvátsku dve ľadové kávy: Keď prišiel účet, čakal ju šok!

placeholder
Žena požiadala o dve ľadové kávy (ilustračné foto).
Zdroj: iStock

Žena, ktorá sa rozhodla sadnúť si na drink, ostala v šoku, keď prišiel účet.

Zahraničie
06. jún. 2023 o 12:00
Tehotná žena objednala v Chorvátsku dve ľadové kávy: Keď prišiel účet, čakal ju šok!

Žena, ktorá sa rozhodla sadnúť si na drink, ostala v šoku, keď prišiel účet.

Tehotná žena z Chorvátska, ktorá čakala na trajekt v Biograde na Moru, ostala šokovaná po tom, ako si v tamojšej kaviarni objednala kávu. Jej finálna cena ju doslova odrovnala, píše chorvátsky portál Dnevnik.hr.

"Do baru sme sa schovali, aby sme si vypili ľadovú kávu, ktorú zvyčajne pijeme celé leto. U nás Chorvátov: biela káva s väčším množstvom ľadu. Žiadna zmrzlina, nedajbože šľahačka. Čo vôbec nie je problém, za cenu bielej kávy dostanete bielu kávu, väčšinou v koktejlovom pohári. Osviežujúci nápoj, keď sa vám chce spať... Takže sme si objednali tie dve kávy, dostali ich do menších pohárov s ľadom," uviedla k objednávke na úvod žena.

Tam ale jej spokojnosť okamžite skončila. "Pozriem na účet a na ňom stojí: 11 eur (83 HRK). Píše sa tam 2 x ľadová káva, 5,50 eura," uvádza s tým, že zavolala čašníka, aby celý zmätok vyriešil. V tom jej ukázal obrázok na druhej strane terasy pri vstupe do kaviarne, kde mala byť zobrazená jej káva. Krátkozraký človek na ňu však v spleti plagátov nedovidí, poznamenala.

"Samozrejme, v cenníku nie je "ľadová káva", iba biela káva za 2,50 eura. Hovorím čašníkovi, že nám to nemôže účtovať, pretože sme nedostali produkt, ktorý sme chceli, ktorý sa ani nepodobá na kávu na obrázku, ani neukázal na cenu, ktorá nie je v cenníku," uviedla žena, na čo mal čašník len ľahostajne pokrčiť plecami.

Zdôraznila, že mali jednoducho odísť bez zaplatenia účtu, ale ona sa do toho nechcela miešať kvôli svojmu tehotenstvu. "Ale ten pocit frustrácie, že vás podviedli a nikoho to ani trochu nezaujíma, naozaj zanechá v ústach horkú príchuť. Ponaučenie z tohto príbehu: odteraz a navždy sa najprv spýtajte, koľko stojí, pretože ľudská hrubosť zjavne nemá konca kraja," uzavrela frustrovaná Chorvátka.