23. júl. 2022 o 10:07
TASR, Koktejl

V Česku padajú rekordné čísla: Hospitalizovaných je najviac ľudí od apríla!

placeholder
V Česku majú hospitalizovaných najviac ľudí od apríla (ilustračné foto).
Zdroj: iStock

S Covidom svet bojuje aj naďalej.

Zahraničie
23. júl. 2022 o 10:07
V Česku padajú rekordné čísla: Hospitalizovaných je najviac ľudí od apríla!

S Covidom svet bojuje aj naďalej.

V Česku piatok testy odhalili 2886 nových prípadov koronavírusu, čo je v medzitýždňovom porovnaní približne o 600 viac. Okrem toho hygienici za minulý deň zaznamenali aj takmer 1000 ľudí s podozrením na opakovanú nákazu. Hospitalizovaných s potvrdenou nákazou je najviac od konca apríla, všíma si spravodajský server iDNES.cz.

V piatok bolo v nemocniciach na území ČR 820 infikovaných, z toho vo vážnom stave 27. Pred týždňom vyžadovalo nemocničnú starostlivosť 529 ľudí, vo vážnom stave ich bolo 19. Záujem o očkovanie proti covidu v Česku rastie – v piatok podali zdravotníci vyše 10.000 dávok, čo je najviac od 25. februára, vyplýva z údajov na webovej stránke českého ministerstva zdravotníctva.

Koronavírusová epidémia sa začala v Českej republike zrýchľovať na začiatku júna. Za nárastom počtu prípadov v priebehu letných mesiacov sú nákazlivejšie submutácie BA.4 a BA.5 koronavírusového variantu omikron.

Odborníci očakávajú, že letná vlna by mohla koncom júla kulminovať. Pokles však bude postupný a počty potom môžu aj ďalej zostať vyššie, analyzuje iDNES.cz.