03. máj. 2023 o 14:30
krsk, TASR, Koktejl

Čitateľ Peter odfotil dovolenkové ceny: Pozrite, koľko zacvakáte na obľúbenom ostrove!

placeholder
Peter poslal fotky cien drinkov na Mallorke.
Zdroj: TIP/Peter

Líšia sa zahraničné ceny od tých slovenských?

Zahraničné správy
03. máj. 2023 o 14:30
Čitateľ Peter odfotil dovolenkové ceny: Pozrite, koľko zacvakáte na obľúbenom ostrove!

Líšia sa zahraničné ceny od tých slovenských?

Máte tip? Pošlite nám ho na tip@koktejl.sk

Ušetríte alebo zaplatíte ako doma? Na to sa na obľúbenom dovolenkovom ostrove pozrel čitateľ Peter, keď si počas pobytu v Španielsku sadol na drink. Keď otvoril nápojový lístok, čakalo ho prekvapenie. Fotku cien poslal na porovnanie redakcii Koktejl.sk.

Ceny na ostrove sa väčšinou rovnali tým, aké nájdete aj v koktejlovom bare na Slovensku. Mojito tam stojí do desať eur, Sex on the beach aj s Aperolom niečo vyše desať eur a najdrahšie vás vyjde koktejl Mai tai, ktorý podávajú za 12,50 eura. Ceny za kávu sa v turistickej destinácii začínajú na 2 eurách a končia pri 7.

Španielsko zastihla vlna horúčav

Vlna horúčav prišla v Španielsku po nezvyčajne teplej a suchej jari, ktorá spôsobila škody v poľnohospodárstve. Niektorí španielski farmári sa preto rozhodli, že ani nebudú siať. Španielsko je pritom najväčším vývozcom olivového oleja na svete a dôležitým dodávateľom zeleniny a ovocia do európskych krajín.

Vlaňajšok bol najteplejším rokom v Španielsku od začiatku meraní. Dáta Organizácie Spojených národov naznačujú, že v dôsledku klimatických zmien by sa 75 percent územie Španielska mohlo premeniť na púšť.