22. feb. 2024 o 16:00
krsk, TASR, Koktejl

Cifrová Ostrihoňová si po vstupe do politiky nebrala servítku: Ostré slová na adresu Fica!

placeholder
Cifrová Ostrihoňová a Fico.
Zdroj: TASR - Dano Veselský

Známa moderátorka ide do politiky.

Domáca politika
22. feb. 2024 o 16:00
Cifrová Ostrihoňová si po vstupe do politiky nebrala servítku: Ostré slová na adresu Fica!

Známa moderátorka ide do politiky.

Veronika Cifrová Ostrihoňová (35), moderátorka z RTVS a manželka influencera a moderátora Mateja Sajfu Cifru (43), vstúpila do politiky. Vo voľbách do Európskeho parlamentu bude kandidovať za hnutie PS. Informoval o tom predseda hnutia Michal Šimečka na utorkovej tlačovej konferencii. Zatiaľ nepovedal, aké miesta na kandidátnej listene obsadia. Kompletný zoznam predstaví PS na jar.

Cifrová Ostrihoňová, ktorá je mamou dcérky Sáry a syna Šimona, chce byť hlasom otvoreného, férového, empatického a silne proeurópskeho Slovenska. Apelovala na účasť voličov v eurovoľbách, chce prispieť aj k jej zvýšeniu. Podčiarkla ich význam. "Vidím, ako na pôde európskeho parlamentu zástupcovia Slovenska znevažujú naše demokratické ukotvenie a pod rúškom obhajoby národných záujmov im v realite škodia," zdôraznila.

Pri rozhodovaní sa podľa vlastných slov stretla s podporou rodiny, najmä manžela. Fanúšikovia sa jej teda na Instagrame hneď spýtali, aký má názor na kontroverzné vyjadrenie Fica, že v Kyjeve nie je vojna, a či sú to vyjadrenia hodné premiéra. Jej reakciu nájdete na foto v galérii pod článkom.

"Nie sú. A nie sú nielen hodné premiéra, ale nie sú ani pravdivé. Aj to je jeden z dôvodov, prečo som ponuku uchádzať sa o mandát eurposlankyne od PS prijala. Pretože majú tiež v otázke Ukrajiny jasný a pre mňa hodnotovo súzvučiaci postoj. Rusko je agresor, Ukrajina napadnutá krajina, sužovaná vojnou. To sú fakty, nie názory," napísala zostra.

Politické strany alebo koalície môžu podávať kandidátne listiny do volieb do EP najneskôr 10. marca do polnoci. Eurovoľby sa budú na Slovensku konať v sobotu 8. júna. Slováci si budú voliť 15 europoslancov na päťročné volebné obdobie.

Koniec Silnej zostavy?

Keďže Ostrihoňová vstupuje do politiky, odchádza z relácie RTVS Silná zostava, ktorú moderovala. RTVS sa rozhodla nahradiť reláciu reprízami iných relácií. Či Silná zostava na obrazovkách definitívne končí, nie je nateraz známe.

"Vzhľadom na odchod moderátorky Veroniky Cifrovej Ostrihoňovej z diskusnej relácie Silná zostava, bude relácia nahradená reprízami talkshow Trochu inak s Adelou. Vstup Veroniky Cifrovej Ostrihoňovej do politiky je nezlučiteľný s jej ďalším pôsobením na obrazovkách RTVS. O svojom rozhodnutí informovala moderátorka vedenie RTVS v pondelok predpoludním," znie vyjadrenie RTVS.