28. dec. 2022 o 17:00
aza, Koktejl

Ľudia odišli z obchodov rozčúlení: To vážne teraz predávajú TOTO?!

placeholder
Austrálske obchody začali na Vianoce predávať veľkonočné pečivo (ilustračné foto).
Zdroj: iStock

Obchodné reťazce dostali poriadne studenú sprchu.

Celebrity
28. dec. 2022 o 17:00
Ľudia odišli z obchodov rozčúlení: To vážne teraz predávajú TOTO?!

Obchodné reťazce dostali poriadne studenú sprchu.

Nezvyčajné rozhodnutie dvoch obchodných reťazcov ohromilo mnohých zákazníkov! Austrálske supermarkety zaviedli do predaja žemle, ktoré sa obvykle predávajú cez veľkonočné sviatky. Oba reťazce uviedli buchty do predaja na Prvý sviatok vianočný, čo je až tri mesiace pred Veľkou nocou, píše denník Daily Mail. Vydanie buchiet do obehu tak skoro viedlo k tomu, že sa reťazce dostali pod paľbu kritiky na internete.

Jedna zo spomínaných spoločností ponúkala svoje horúce buchty za 5 USD (4,70 eur) za balenie štyroch kusov, zatiaľ čo druhá spoločnosť predávala až 12 buchiet za 6 USD (5,64 eur). „Naše tímy po celej krajine pečú ako o život, aby Austrálčanom priniesli tie najlepšie inovácie, kvalitu a hodnotu na túto Veľkú noc,” uviedol vo vyhlásení hovorca jednej zo slávnych spoločností.

Rozhodnutie predávať buchty tak skoro prišlo po veľmi úspešnom uvedení výrobku na trh v podobnom termíne minulý rok a spoločnosť dúfa, že sa jej podarí zopakovať počet predaných kusov.

„V prvom týždni predaja v minulom roku sme predali viac ako 1,8 milióna jednotlivých buchiet a očakávame, že by to mohlo byť rovnako aj tento rok,” uviedol hovorca. „Vzhľadom na spätnú väzbu od zákazníkov z minulej Veľkej noci sme presvedčení, že tieto dekadentné buchty budú opäť veľmi obľúbené,” dodal.

Mnohí zákazníci sa však na sociálnych sieťach oborili na skorý predaj buchiet z oboch obchodov a spochybnili spoločenské normy konzumácie tohto pečiva niekoľko mesiacov pred Veľkou nocou. „Robíte si zo mňa srandu? Vezmite si tie buchty a strčte si ich do Veľkého piatku,” napísal rozčúlený používateľ sociálnej siete v reakcii na spoločnosť.

„To vás to naozaj prekvapuje? Tieto reťazce predávajú veľkonočné buchty po celý rok... chamtivci,” pridal sa ďalší. Našli sa aj výnimky. „Neviem, prečo sa niekto sťažuje. Tie horúce buchty s dvojitou čokoládou sú úžasné,” napísal nadšenec buchiet.