30. jan. 2023 o 07:30
TASR, mob, Koktejl

Sajfa si vystrelil z partnera prezidentky Čaputovej: Trapas v českej televízii!

placeholder
Prezidentka Zuzana Čaputová a moderátor Sajfa.
Zdroj: TASR, instagram/sajfa

Česko si v sobotu zvolilo nového prezidenta.

Zahraničná politika
30. jan. 2023 o 07:30
Sajfa si vystrelil z partnera prezidentky Čaputovej: Trapas v českej televízii!

Česko si v sobotu zvolilo nového prezidenta.

Petr Pavel (61) sa v marci stane štvrtým prezidentom samostatnej Českej republiky po Václavovi Havlovi, Václavovi Klausovi a Milošovi Zemanovi. Zároveň bude druhou hlavou štátu, ktorú si obyvatelia Česka sami vybrali v priamej voľbe.

Novozvolenú hlavu štátu prekvapila včera slovenská prezidentka Zuzana Čaputová (49), ktorá prišla do volebného štábu Petra Pavla a osobne mu zagratulovala. „Myslím si, že na svete nie sú dva národy, ktoré sú si tak blízke ako Česi a Slováci. Práve táto ľudská blízkosť je vlastne dôvodom, prečo sa spolu tešíme pri každej veľkej chvíli. A voľba prezidenta nesporne takouto veľkou chvíľou je,“ uviedla prezidentka v Prahe po Pavlovom zvolení.

Dodala, že víťazstvo novozvoleného prezidenta je zároveň víťazstvom nádeje. „Nádeje o tom, že slušnosť a pravdovravnosť nie je slabosťou, ale je silou, ktorá môže viesť k víťazstvu a to dokonca aj v politike,“ uzavrela.

Počas volebného večera mali k tejto príležitosti české televízie mimoriadne štúdiá, v ktorých sa vystriedali rôzni ľudia s mnohými témami. Spravodajský kanál ČT24 sa venoval téme „úlohy prvej dámy“ a pozval si partnera slovenskej prezidentky Juraja Rizmana (46).

Na túto chybičku upozornil známy moderátor Matej „Sajfa“ Cifra (43) vo svojom príbehu na sociálnej sieti Instagram, kde uverejnil fotografiu televíznej obrazovky a pridal k tomu aj popis. „Chcem podotknúť, že ženy sa Slovensku vyzerajú vo všeobecnosti lepšie. Juraj Rizman pozdravujem ťa,“ glosoval.