17. mar. 2024 o 15:29
jž, TASR, Koktejl

Desivé zábery z Liptovského Mikuláša: Takto obyvatelia utekali pred medveďom!

Počet zranených osôb nie je známy.

Domáce správy
17. mar. 2024 o 15:29
Desivé zábery z Liptovského Mikuláša: Takto obyvatelia utekali pred medveďom!

Počet zranených osôb nie je známy.

Dnes sa v uliciach Liptovského Mikuláša pohyboval medveď, potvrdila Zuzana Šefčíková, hovorkyňa žilinskej krajskej polície pre TASR. Obyvatelia mesta upozornili na prítomnosť medveďa v uliciach cez sociálne médiá v nedeľu popoludní, najmä v oblasti Nábrežia a blízkosti nákupného centra.

Podľa hovorkyne OS ZZS Petry Klimešovej záchranári na mieste ošetrili a následne transportovali do nemocnice v Liptovskom Mikuláši 49-ročnú ženu s poranením pleca i ramena a 72-ročného muža s otvorenou ranou na hlave.

"Na základe volania na tiesňovú linku sme vyslali dve ambulancie RZP do centra mesta, kde sa má pohybovať medveď. Nahlásené sú dve ľahko zranené osoby pri vedomí. Z toho jedna zranená osoba po strete s medveďom. Na mieste sú hasiči, polícia, Zásahový tím pre medveďa hnedého a Slovenský poľovnícky zväz," informujú záchranári na sociálnej sieti.

Podľa informácií získaných od záchranných a bezpečnostných zložiek už obyvatelia nie sú v ohrození, zviera je už mimo mesta. Hovorkyňa Liptovského Mikuláša Viktória Čapčíková pre TASR uviedla, že medveď preplával cez Váh smerom do Ploštína a stratil sa mimo obytnej zóny. Odvolala sa pri tom na získané informácie. "Detailami nedisponujeme a nie sme kompetentní ich preto komentovať," povedala.

Žilinská krajská policajná hovorkyňa Zuzana Šefčíková dodala, že policajné hliadky medveďa vytlačili do lesa medzi Iľanovom a Závažnou Porubou. Potvrdila, že na mieste sa nachádzajú zranené osoby, ale ich počet nespresnila. Momentálne nie je možné poskytnúť bližšie informácie k udalosti.