25. máj. 2023 o 16:00
mob, TASR, Koktejl

Sajfova Veronika prosí ľudí o pomoc: Až ma srdce bolí si to len predstaviť!

placeholder
Veronika Cifrová Ostrihoňová sa len nedávno stala dvojnásobnou matkou.
Zdroj: Instagram/veronikaostrihonova

Zažila dni plné strachu.

Domáce promi
25. máj. 2023 o 16:00
Sajfova Veronika prosí ľudí o pomoc: Až ma srdce bolí si to len predstaviť!

Zažila dni plné strachu.

Manželia Veronika Cifrová Ostrihoňová (34) a Matej „Sajfa“ Cifra (43) sa v januári vrátili na Slovensko z exotickej dovolenky. S deťmi Sárkou a Šimonom zažili v Thajsku nezabudnuteľné chvíle, no krátko po návrate domov však skončili so synčekom v bratislavskej nemocnici.

„Šimi má nejaký zápal a potreboval lieky do žily,“ objasnila vtedy moderátorka na sociálnej sieti a dodala: „Je to ale kabrňák a v dobrých rukách. Matka je na tom horšie, ale inšpiruje sa mladým,“ priznala Veronika.

Dni v nemocnici s dieťaťom boli plné strachu, no je rada, že mohla byť počas celej doby pobytu s ním. Niektorí ľudia, žiaľ, takúto možnosť stále nemajú garantovanú. „Kamošky, kamoši. Tento rok mám za sebou prvýkrát pobyt v nemocnici s dieťaťom. Bolo to niečo, čoho som sa pred a počas matkovania nesmierne bála. Zvládli sme to, no neviem si predstaviť, že by som tam so Šimim byť nemohla. Rovnako, ako keď by v nemocnici skončila Sárka. Až ma srdce bolí si to len predstaviť. Nezisková organizácia Dobrý anjel pomáha, aby rodiny mohli byť počas hospitalizácie spolu,“ píše moderátorka a vyzýva ľudí, aby pomohli.

Za právo dieťaťa do 18 rokov na nepretržitú prítomnosť sprevádzajúcej osoby pri poskytovaní zdravotnej starostlivosti už mesiace bojuje poslankyňa Vladimíra Marcinková.

Návrh novely však musela v marci stiahnuť, pretože prešiel pozmeňujúci návrh z dielne OĽANO, ktorý podľa nej zásadne menil pôvodný návrh a rozširoval ho. OĽANO ju podľa jej slov o svojich krokoch vopred neinformovalo. Tvrdí, že na výboroch v parlamente prešli k jej návrhu zmeny, ktoré boli dohodnuté s rezortom zdravotníctva.

O silnej kampani neziskovej organizácie sa vyjadrila aj na svojom instagrame: „Kampaň odkrýva druhý rozmer témy sprievodu detských pacientov, ktorý je finančný. Onkologické ochorenie trvá mesiace aj roky, to znamená, že aby mohol byť rodič s dieťaťom v nemocnici, musí nechať svoju prácu, príde o príjem a pri tom mu narastajú náklady, lebo liečba je drahá,“ vysvetlila poslankyňa za stranu SaS.