25. jan. 2024 o 12:00
ČTK, mob, Koktejl

Športový komentátor Eisele to už nevydržal: Ten hnus sa totálne utrhol z reťaze a je všade!

placeholder
Športový komentátor Števo Eisele reagoval na výrok Roberta Fica o Ukrajine.
Zdroj: TASR a instagram/stevoeiselef1

Už má toho dosť!

Domáca politika
25. jan. 2024 o 12:00
Športový komentátor Eisele to už nevydržal: Ten hnus sa totálne utrhol z reťaze a je všade!

Už má toho dosť!

Slovenský premiér Robert Fico v utorok spochybnil, že by v Kyjeve bola vojna; v ukrajinskej metropole podľa neho panuje normálny život. Fico to vyhlásil na tlačovej konferencii počas výjazdového zasadnutia vlády vo východoslovenskej Kamenici nad Cirochou, keď odpovedal na otázku, prečo sa jeho stredajšie stretnutie s ukrajinským náprotivkom Denysom Šmyhalom neuskutoční v Kyjeve, ale v Užhorode pri hraniciach.

Fico povedal, že reagoval na požiadavky ukrajinskej strany a že je to pre neho praktické. Na tlačovej konferencii pritom čelil otázke, či sa nechce ísť pozrieť na vojnu v Kyjeve osobne. „A to si myslíte, že v Kyjeve je vojna? To ako nemyslíte vážne, dúfam...,“ uviedol. „Je tam absolútne normálny život,“ dodal Fico, podľa ktorého konflikt na Ukrajine má lokalizovaný charakter.

Tento výrok navyše prišiel v čase, keď na dve ukrajinské mestá v to ráno zaútočili Rusi raketami a zabili šesť ľudí, desiatky ďalších utrpeli zranenia. „Wow, vždy si myslím, že dno je prerazené, ale ono sa dá ísť ešte stále hlbšie a hlbšie. Strácam nádej... Ideme do r*ti, vážení. Do veľkej r*ti,“ napísala k videu predsedu vlády SR herečka a moderátorka Kristína Tormová na Instagrame.

Podobný názor zdieľal aj športový moderátor a komentátor Števo Eisele, ktorého slovenské a české publikum pozná najmä vďaka F1. „Už naozaj dosť! Nielenže je občan denne obťažovaný záplavou odpornej tupoty na odpútanie pozornosti od podstatných vecí - počítanie medveďov, pseudoministerka kultúry či kapitán semafor… Ale sakra, toto už je moc aj na mňa! A pritom by stačil zvuk sirény v Bratislave, jediná ruská raketa a všetci títo ficovci, rytmusovci, dankovci a pod. by s rodinkami zdrhli prvým súkromným tryskáčom na dekadentný západ,“ napísal na sociálnej sieti X a pokračoval.

„Človek sa už bojí aj otvoriť akúkoľvek sociálnu sieť. Nesledujem žiadneho politika ani médium, ale ten hnus sa totálne utrhol z reťaze a je všade. Rozoštvávať ľudí, všetko spochybňovať, podporovať chaos a popritom sa starať len o svojich ľudí. Kvôli vlastnému prospechu ťaháte Slovensko do stredoveku. Už dosť! A aby som nezabudol, meno redaktora Anton Gbúr si treba zapamätať, lebo ukázal serióznu guráž a som zvedavý ako mu skúsia strpčiť život,“ zakončil Eisele.