27. mar. 2023 o 14:30
žani, Koktejl

Lucie Bílá zverejnila dojímavý záber so svojou láskou Tomášom Holým († 21): Táto fotka je jediná, ktorú mám

placeholder
Lucie Bílá a Tomáš Holý.
Zdroj: TASR - Oliver Ondráš, Reprofoto/ČT

Vrátili sa smutné spomienky.

Celebrity
27. mar. 2023 o 14:30
Lucie Bílá zverejnila dojímavý záber so svojou láskou Tomášom Holým († 21): Táto fotka je jediná, ktorú mám

Vrátili sa smutné spomienky.

Obľúbený detský herec Tomáš Holý by pred pár dňami oslávil 55. narodeniny. Jeho život však tragicky vyhasol 8. marca 1990. Osudnou sa mu stala autonehoda pri českom meste Nový Bor. Zahynul vo veku nedožitých 22 rokov. V tom čase bola jeho partnerkou a veľkou láskou speváčka Lucie Bílá.

Slováci a Česi si ho už navždy budú pamätať ako nezbedného Vaška z rodinnej komédie Jak vytrhnout velrybě stoličku a Jak dostat tatínka do polepšovny (1978). V ďalšom českom filme Prázdniny pro psa (1980) si zahral Holý so svojím "všeteriérom" psom Blekom. Poslednú rolu prijal, keď mal 14 rokov, v nemeckom dobrodružnom seriáli Unterwegs nach Atlantis (Pripútajte sa, letíme nad Atlantídou, 1982).

Hereckú kariéru prekvapivo zavesil na klinec a rozhodol sa pre štúdium práva. Tomášove srdce si pre seba ukradla dnes už legendárna česká diva. "Zoznámili sme sa s Tomášom v čase, keď on už bol velikánska hviezda a ja len ťažko vychádzajúca. Zoznámili sme sa v krčme, pretože sme bývali v rovnakej ulici, a to v ulici Petra Rezka. Mne sa hrozne páčil ako muž a ja som mu bola asi chvíľu ukradnutá, ale presvedčila som ho, že ja som ten partner, s ktorým by mal byť," zaspomínala si v minulosti na Holého v rozhovore pre Expres.

Keď Tomáš zomrel, bola Lucie na turné na Slovensku. Smutnú správu sa dozvedela až po návrate domov. Do poslednej chvíle dúfala, že Tomáš napríklad spadol z odkvapu. "Bola som totálne hysterická. Keď si spomeniem na ten pohreb, všetci vrátane mňa boli presvedčení, že je to nejaký fór. Ani jeho mamička neverila, že sa to stalo. O pol 12 toho dňa, keď sa to stalo, dokonca vyhodila policajtov, pretože si myslela, že je to zase nejaká Tomášova sranda,“ prezradila.

Pri príležitosti Holého nedožitého jubilea zverejnila Lucka na Instagrame ich jedinú spoločnú fotku. "Pred pár dňami by mal 55 rokov, pred pár dňami to bolo 33 rokov čo odišiel. Tomáš Holý, chlapec na ktorého sa nezabúda...Táto fotka je jediná, ktorú mám, je zo Silvestra 89. Boli sme opití láskou a revolúciou a tešili sme sa na všetko čo príde…" vyznala sa v dojemnom príspevku.