Zdena Studenková (71) je nielen fantastickou herečkou, ale aj vyhlásenou kuchárkou. Nie je žiadnym tajomstvom, že hoci má rodáčka z Bratislavy poriadne nabitý kalendár, vždy si nájde čas, aby pripravila chutné domáce pokrmy. V minulosti tiež s úsmevom priznala, že kamkoľvek ide, vždy má poruke svoje obľúbené krabičky s jedlom. Pre portál Varecha pred rokmi opísala svoje prípravy na Vianoce a prezradila, ako servíruje zemiakový šalát.
Jej kulinárske umenie si naplno vychutnáva aj jej partner, dirigent Branislav Kostka (54), ktorý nikdy neodmietne to, čo navarí. Vianočné sviatky sú pre nich oboch časom radosti – herečka si ich užíva pri varení a on pri ochutnávaní lahodných výtvorov. Studenková ale žiadny stres z tohto obdobia neprežíva.
„Na Vianoce mám všetko krásne nachystané a čo nepoznám, je stres z Vianoc. Chápem, že voľakedy boli ľudia v strese, keď museli stáť v rade na banány, na mandarínky a na ananás, ktorý potom zostal v mise až dovtedy, kým nezhnil, pretože sa pred Vianocami nesmel zjesť. Dnes sa už dá všetko na svete zabezpečiť vopred a ja to robím presne tak,“ vysvetlila.
„Deň pred Vianocami uvarím kapustnicu, pretože je lepšia, keď postojí. Aj zemiaky nakladám do nálevu vopred a potom ich len scedím a podávam ich s majonézou. Na Štedrý deň akurát spravím poriadok, prestriem stôl a to je všetko. A darčeky? Ja už mám všetky darčeky zabalené v skrini začiatkom októbra,“ dodala obľúbená herecká diva.
