07. aug. 2023 o 17:00
lv, Koktejl

Mamička († 35) dvoch detí zomrela na otravu vodou: Za 20 minút vypila 2 litre!

placeholder
Ashley tragicky zomrela na dehydratáciu.
Zdroj: Facebook/Miller - Roscka Funeral Home

Mama dvoch detí mala vypiť za 20 minút také množstvo vody, ktoré je určené na celodennú spotrebu, pretože nedokázala uhasiť svoj smäd.

Zaujímavosti
07. aug. 2023 o 17:00
Mamička († 35) dvoch detí zomrela na otravu vodou: Za 20 minút vypila 2 litre!

Mama dvoch detí mala vypiť za 20 minút také množstvo vody, ktoré je určené na celodennú spotrebu, pretože nedokázala uhasiť svoj smäd.

Matka dvoch detí zomrela po tom, čo za 20 minút vypila takmer 2 litre vody. 35-ročná Ashley Summers zomrela na otravu vodou, keď strávila svoj voľný deň pri jazere so svojou rodinou počas predĺženého štvrtého júlového víkendu v americkom štáte Indiana, píše DailyMail.

V posledný deň výletu sa jej točila hlava a bolela ju hlava, čo sú príznaky dehydratácie, ale žiadne množstvo vody nedokázalo uspokojiť jej smäd. Vypila štyri fľaše s objemom približne 500 ml. Keď sa vrátila domov, skolabovala v garáži a utrpela silný opuch mozgu. V nemocnici jej lekári diagnostikovali otravu vodou, nazývanú aj hyponatriémia, ktorá vzniká v dôsledku príliš veľkého množstva vody v tele a nedostatku sodíka.

Keď sa jej brat Devon Miller dozvedel o stave svojej sestry, neveril vlastným očiam. „Volala mi moja sestra Holly, bola úplne rozrušená. Povedala, že Ashley je v nemocnici, má opuch mozgu a lekári nevedia, čo to spôsobuje, ani čo môžu urobiť, aby to ustúpilo, a že to nevyzerá to dobre," povedal. „Bol to pre nás všetkých veľký šok. Sám som bol prekvapený, že také niečo je aj možné,“ povedal. „Cítila sa, akoby nemohla zahasiť smäd... Keď odišli z pláže do prístavu, bolo to asi 20 minút jazdy loďou... za tých 20 minút vypila štyri fľaše vody,“ dodal.

Ashley sa už nikdy neprebrala a lekári jej diagnostikovali otravu vodou (hyponatrémiu). Tento stav nastáva, keď niekto v krátkom časovom úseku vypije nadmerné množstvo vody, čo preťaží schopnosť kľúčových orgánových systémov tela, predovšetkým obličiek, a tak prestanú regulovať rovnováhu tekutín.

Pri hydratácii je cieľom dosiahnuť rovnováhu medzi vodou a elektrolytmi, ako sú sodík, draslík a chloridy, čo zabezpečuje správnu funkciu buniek. Sodík je mimoriadne dôležitý pre svoju schopnosť udržiavať komunikáciu medzi bunkami prostredníctvom elektrických impulzov. Sodík tiež pomáha pri vstrebávaní živín v tráviacom systéme a v obličkách, ktoré upravujú množstvo vody a elektrolytov spätne vstrebávaných do krvného obehu alebo vylučovaných močom.