29. mar. 2024 o 05:30
jž, Koktejl

Exjojkárka skončila v thajskej nemocnici s horúčkou dengue: Strach z krvácania do mozgu!

Najviac ju desila diagnóza z detstva.

Domáce promi
29. mar. 2024 o 05:30
Exjojkárka skončila v thajskej nemocnici s horúčkou dengue: Strach z krvácania do mozgu!

Najviac ju desila diagnóza z detstva.

Lucia Sládečková viac známa ako Lucid sa preslávila najmä vďaka šou Nákupné maniačky, kde robila vizážistku. Celkovo patrí medzi najznámejšie a najuznávanejšie mejkap artistky na Slovensku. Spolu s rozkošnou dcérkou Lydkou (7) a mamou Lýdiou sa začiatkom roka 2023 presťahovala na ostrov Koh Samui pri východnom pobreží Thajska.

Svojich sledovateľov na sociálnej sieti prednedávnom vystrašila snímkami z nemocnice. "Sama tomu neverím. Mňa ani komáre nechcú a predsa. Extrémna vnútorná bolesť všetkého, tlak v hlave tak silný, že som myslela, že mi vytlačí oko. Ani sedieť, ani stáť, ani spať. Vnútorná horúčka a zimnica. Ja sa inak vôbec neľutujem a bolesť zvládam celkom fajn. Ale išli sme do nemocnice," ozrejmila svoj zdravotný stav Lucid.

"Nerada vysvetľujem, čo ma bolí a čo mi je, asi vryté spomienky. Ale prišli výsledky a vďaka Bohu som na tom lepšie, ako by čakala doktorka. Pustili ma domov a to som extrémne vďačná, ale zajtra sa ide späť do nemocnice. Najviac ma desí to vnútorné krvácanie. Bude dobre. Tieto nemocnice a prístup sú úplný sen. Och ďakujem za nich," napísala. Pod príspevkom jej skoré uzdravenie prialo takmer 600 ľudí a medzi nimi aj Veronika Nízlová zo sesterského dua Twiins. "Joj, skoré uzdravenie," odkázala jej.

Sládečková však v príspevku neprezradila, čo jej vlastne je. Až neskôr v príbehu. "Denge. Nemocnica," napísala k fotke, ktorú nájdete v galérii. Vo videách sa rozprávala o celej situácii. "Poďme teda k prípadu Dengue. No, máme ráno. Vstala som, nemala som vôbec horúčku, absolútne žiadne krvácanie, takže sme nemuseli ísť do nemocnice. Dneska idem na odber krvi, či mi neklesli krvné doštičky, ak áno ideme transfúzia," vysvetlila, čo ju teraz ďalej čaká.

A ako to vlastne celé začalo? "Mňa v piatok uštipol komár na návšteve večer. Mňa minimálne štípu komáre a ja s tým vôbec nemám žiadny problém skôr mamina a Lydka, takže ja ani neviem, že ma štipol. No ale na druhý deň ráno ma začali bolieť strašne oči. Takže ono sa to nejak stupňovalo, hlavne tá hlava s tými očami. Vravím si, okej, možno idem byť chorá," opísala prvé príznaky.

Jej stav sa ale zhoršoval. "Lenže predvčerom bol tak kritický stav, že ja som nevedela chodiť, ja som nevedela prejsť na záchod, ja som nevedela robiť nič. Spala som tu na gauči, bolo mi hrozne, mamina ma chodila kontrolovať. Čo bolo najhoršie, že ja keď som bola mladšia, tak ja som mala hypertenziu a ja som sa veľmi zľakla, že sa mi vrátila hypertenzia a ten tlak mám v očiach a niečo sa mi s tým okom udeje. Takže toto bolo pre mňa úplne najhoršie," vysvetlila svoje obavy Lucid.

"No ale včera sme už išli do nemocnice, aby som teda zistila, o čo ide. No a prišli sme do nemocnice a robili mi rôzne testy, brali mi hneď krv. Tu sú naozaj brutálne nemocnice, čiže ja si myslím, že ja som úplne v bezpečí, pretože oni okamžite konajú. No a vyšlo mi, že mám denge. Ja som bola tak prekvapená a hlavne mi ešte stále nedochádzalo, o čom to je," pokračovala.

Po vyšetrení v nemocnici sa opäť ozvala s novými informáciami. "Tak my už ideme z nemocnice a extrémne som sa bála ale extrémne na výsledky, pretože najviac ma desilo to krvácanie do mozgu. Tak som sa pýtala asi stokrát jednej, že čo teda, ako to funguje, ako to je teda s tým krvácaním. Keby som mala pod 100 krvné doštičky, nechali by si ma v nemocnici, našťastie som ďaleko od toho a pod 80 je krvácanie do mozgu. Ja som sa tak strašne bála. Ja som sa pýtala, ako to vlastne to krvácanie do mozgu prebieha. Vlastne to by mi tiekla krv z očí," opísala možný priebeh horúčky dengue. Celé video s jej vyjadrením nájdete nad článkom. Želáme skoré uzdravenie!