15. aug. 2023 o 11:00
mob, Koktejl

Turistu v Taliansku šokoval nezvyčajný poplatok na účte: Okamžitá kritika!

placeholder
Na turistu pri jazere Como čakalo nemilé prekvapenie.
Zdroj: tripadvisor.com

Na turistu čakalo nemilé prekvapenie.

Zahraničie
15. aug. 2023 o 11:00
Turistu v Taliansku šokoval nezvyčajný poplatok na účte: Okamžitá kritika!

Na turistu čakalo nemilé prekvapenie.

Vo vrcholiacej sezóne sa turisti sťažujú na vysoké ceny lehátok, predražené nápoje a jedlá, no málokto zažil to, čo turista, ktorý išiel do Talianska, kde mu naúčtovali 2 eurá za prekrojenie sendviča na polovicu, informuje web Index.hr.

Muž, ktorý pricestoval do oblasti jazera Como neďaleko Milána, si objednal vegetariánsky sendvič plnený hranolkami. Keď to zjedol, bol šokovaný z vyššej sumy na účte. Zaplatil a v reštaurácii nič nekomentoval, no potom na TripAdvisore zanechal negatívnu recenziu aj s fotografiou účtenky.

Nespokojný hosť vysvetlil, že si objednal sendvič, ktorý sa podáva už rozrezaný na dve presné polovice, aby sa podelil s priateľom. „Neuveriteľné, ale pravdivé,“ napísal k fotke účtu. Na ňom vidíte, že cena sendviča je 7,50 eura, sýtený nápoj stojí 3,50 eura, voda 1,50 a espresso 1,20 eura a je tam aj sporné „diviso a metà“, poplatok za krájanie sendviča vo výške 2 eur.

Majiteľka reštaurácie Cristina Baci sa pri otázke o spochybňovanom poplatku bránila. „Ďalšie požiadavky majú cenu,“ povedala Cristina pre talianske noviny La Repubblica.

„Museli sme použiť dva taniere namiesto jedného a čas na ich umytie sa zdvojnásobil, potom sú tu tiež dve podložky. Nebol to len opečený sendvič, vnútri boli hranolky. Chvíľu nám trvalo, kým sme to prekrojili na polovicu,“ vysvetľuje.

Poznamenala tiež, že zákazník sa nesťažoval ani nespýtal, či zaplatí alebo nezaplatí. Ak by niečo povedal, odstránila by položku z účtu. Táto prax však nie je nezvyčajná. V mnohých mestách a obľúbených turistických destináciách v USA je niekedy spoplatnené zdieľanie jedla. Niektoré reštaurácie v New Yorku to dokonca zakazujú.