04. aug. 2022 o 22:55
TASR, Koktejl

ŠK Slovan si odnáša z ihriska Olympiakosu remízu: Sen o Európskej lige stále žije

placeholder
Futbalista Slovana Andre Green sa teší po strelení gólu.
Zdroj: TASR

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava remizovali na ihrisku gréckeho klubu Olympiakos Pireus 1:1 v prvom zápase 3. predkola Európskej ligy.

Zahraničný šport
04. aug. 2022 o 22:55
ŠK Slovan si odnáša z ihriska Olympiakosu remízu: Sen o Európskej lige stále žije

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava remizovali na ihrisku gréckeho klubu Olympiakos Pireus 1:1 v prvom zápase 3. predkola Európskej ligy.

Zápas mali nádejne rozohraný, keď od 63. minúty viedli gólom Andreho Greena, no v 87. minúte si nedali pozor na rohový kop domácich, po ktorom hlavičkou vyrovnal Joussef El Arabi.

Odveta je na programe vo štvrtok 11. augusta od 20.30 h v Bratislave. Víťaz tohto dvojzápasu sa v ďalšej fáze stretne so zdolaným tímom z kvalifikačného dvojzápasu Ligy majstrov medzi Apollonom Limassol a Maccabi Haifa.

Európska liga - 3. predkolo (1. zápas):

OLYMPIAKOS F.C. – ŠK SLOVAN BRATISLAVA 1:1 (0:0)

Góly: 87. El Arabi - 63. Green

 

Rozhodovali: Vissel - Vanyzere, Nijssen (všetci Belg.), ŽK: M´Vila, Masouras - Kašia

 

Zostavy a striedania:

Olympiakos Pireus: Vaclík - Pipa, Papastathopoulos, Cisse, Reabciuk - Camara (69. Valbuena), Kunde, M´Vila - Zinckernagel (55. Randjelovič), Tiquinho (69. El Arabi), Masouras (79. Rodrigues)

ŠK Slovan Bratislava: Chovan - Pauschek, Kašia, Abena, De Marco - Kucka (90.+1 Agbo), Kankava - Barseghjan (82. Ramirez), Čakvetadze (90.+2 Čavrič), Zmrhal (85. Medveděv) - Green

Hostia nastúpili bez vykartovaného Ivana Šaponjiča a aj bez Vladimíra Weissa mladšieho, ktorého v pozícii kapitána nahradil obranca Vernon De Marco. Domáci síce mali v prvom polčase viac streleckých pokusov než Slovan (9:3), bližšie ku gólu však boli hostia. Slovanisti sa zvučného súpera nezľakli a už v prvom polčase mu viackrát pohrozili. V 13. minúte sa do sľubnej pozície dostal Pauschek, rozhodol sa však prihrať Greenovi, ktorý netrafil loptu ideálne. O tri minúty sa Green po Barseghjanovom pase znovu dostal k zakončeniu, jeho prízemný pokus síce nemal razanciu ani presnosť, no pri vzdialenejšej žrdi ešte stihol loptu usmerniť Zmrhal, ktorý v sklze trafil žŕdku. V 23. minúte mohol skóre otvoriť Barseghjan, ale brankár Vaclík zmaril jeho šancu.

V 53. minúte bol blízko ku gólu domáci Masouras, ale jeho strelu vyrazil pohotový Chovan. Brankár hostí podržal svoj tím aj v 62. minúte, keď zmaril šancu Camaru po rohovom kope. Krátko na to sa Green dostal k lopte po dlhom centri a po úniku prestrelil brankára Vaclíka - 0:1. Slovanistom sa dlho darilo držať súpera mimo nebezpečných streleckých pozícií a hrozili brejkami. V 79. minúte sa neujala ani strela Rodriguesa z hranice šestnástky. Hostia sa sústredili na defenzívu, ale tesný náskok si napokon neustrážili. V 87. minúte nechali po rohovom kope Valbuenu priveľa priestoru El Arabimu, ktorý zblízka hlavičkou prekonal Chovana - 1:1. Gólová odpoveď hostí mohla prísť takmer okamžite, keď Kucka nasmeroval center na Ramireza, ale ten zblízka nezakončil ideálne.

Hlasy po zápase:

Vladimír Weiss st., tréner ŠK Slovan: „Hrali sme výborne. Myslím si, že sme odohrali dosiaľ najlepší zápas pod mojím vedením. Jedna pozičná chyba nás stála víťazstvo. Inak však musím hráčov pochváliť za výkon, taktickú disciplínu, výborné individuálne výkony. Škoda toho vyrovnávajúceho gólu. Chceli sme uhrať výsledok, ktorý by nám dával v domácej odvete šancu, čo sa podarilo, no mohlo to byť ešte lepšie.

Po záverečnom hvizde som bol sklamaný z toho, že sme dostali takýto gól. Tri dni sme sa totiž pripravovali na štandardné situácie Valbuenu. Nemôžeme spraviť takúto chybu pri otvorenom rohu. Otvorili sme priestor a El-Arabi tam zostal voľný. Verím, že teraz doma sa to podarí a zase bude plný štadión. Za dnešný výkon si to hráči a klub zaslúžia. Sú to ťažké zápasy. Olympiakos je veľký klub s históriou a výbornými hráčmi. Bolo vidno, že chcú, no majú takú mini-krízu a boli pod psychickým tlakom, rovnako ako my po Ferencvárosi v lige, čo sa prejavilo v prvom polčase s Michalovcami.

Majú kvalitný tím, to treba rešpektovať. Verím, že na emóciách a pri dobrom výkone ako dnes máme šancu. Ešte musíme popracovať na rozhodujúcich momentoch vo veľkých zápasoch. Eric Ramirez chcel skórovať, no nevyužil čistú šancu. Veľké zápasy sú práve o takýchto momentoch, keď treba dať gól. Na tom ešte musíme pracovať.“