31. jan. 2023 o 17:00
Koktejl

Michael († 33) čakal na sanitku takmer 2 hodiny, mrazivý telefonát manželke: Mám strach!

placeholder
Michael Wright.
Zdroj: Facebook/Michael Wright

Manželke hovoril do telefónu, že má strach.

Zahraničie
31. jan. 2023 o 17:00
Michael († 33) čakal na sanitku takmer 2 hodiny, mrazivý telefonát manželke: Mám strach!

Manželke hovoril do telefónu, že má strach.

Michael Wright zomrel pravdepodobne na infarkt. Na príchod sanitky čakal hodinu a 45 minút. Tragédia zasiahla celú rodinu. Podľa jeho manželky bol Michael veľmi milý a vtipný muž.

Pri infarkte myokardu je zúžená (prípadne zablokovaná) cieva v srdci a je nevyhnutné konať čo možno najrýchlejšie. Michael Wright († 33) napriek úsiliu nemocničného personálu o jeho oživenie neprežil. Muž zomrel na následky tragédie, ako informuje Mirror. Otec štyroch detí si zavolal sanitku z dôvodu, že mal neznesiteľné bolesti na hrudi a zvracal, píše Daily Express. Bývalý záhradník hodinu a 45-minút čakal na príchod záchranárov.

"Som naozaj nahnevaná. Dalo sa tomu zabrániť, je to hrozné," povedala Michaelova manželka Vicki (31). Vraj v minulosti nemal žiadne podobné zdravotné problémy a bol úplne zdravý. V čase keď prišlo mužovi zle, jeho manželka nebola doma. Vicki bola s deťmi. "V tom čase som bola vonku. Potom, čo si zavolal sanitku, volal mne. Opisoval takú strašnú bolesť na hrudníku. Zvracal, keď mi telefonoval. Povedal, že sa začína báť," hovorí Vicki.

Hovorca záchrannej služby pre východné Anglicko vyjadril rodine pána Wrighta úprimnú sústrasť. Záchranná služba sa ospravedlnila za meškanie, keďže došlo k protestom pracovníkov z rôznych odvetví, vrátane pracovníkov sanitiek. Zamestnanci záchrannej služby však nepodnikli žiadne štrajkové akcie, ďalej píše Mirror.

Hovorca záchranky ďalej uviedol, že robia nábor ďalšieho personálu a úzko spolupracujú s miestnymi nemocnicami, aby sa k pacientom dostali čo najrýchlejšie.

Aké sú najčastejšie príznaky infarktu? Väčšinou sa popisuje bolesť na hrudi (pocit tiesne, tlaku), ktorá sa môže šíriť do krku prípadne vystreľovať do končatín alebo chrbta. Sprevádzaný môže byť pocitmi na zvracanie, slabosťou. Je dôležité čo najrýchlejšie vyhľadať odbornú pomoc.