Turistka, ktorá si užívala dovolenku v obľúbenom letovisku Mykonos, sa ozvala po tom, čo jej v plážovej reštaurácii priniesol čašník účet v hodnote až 1 000 eur, pričom za jednu rybu zaplatila neuveriteľných 350 eur, informuje o tom Daily Mail.
Na malebnej pláži Platis Gialos na gréckom ostrove sa nachádza reštaurácia DK Oyster, ktorá sa prezentuje ako luxusná destinácia pre tých, ktorí hľadajú špeciálne chvíle oddychu. V posledných rokoch však nespočetné množstvo zákazníkov zanechalo online sériu negatívnych recenzií s tvrdením, že ich skúsenosť im zanechala obrovskú ranu v peňaženkách.
Jedna cestovateľka, známa na TripAdvisor iba ako Jessica L, sa podelila o svoj zážitok online a nazvala svoju návštevu reštaurácie DK Oyster najhorším zážitkom na Mykonose. V ostrej recenzii s jednou hviezdičkou opísala, ako im účtovali viac ako 1 000 eur (861 libier) len za tri jedlá. „Toto miesto zneužíva ceny. Za celú rybu sme zaplatili 350 eur a za tri jedlá 1 000 eur. Najhorší zážitok na Mykonose, pretože ani v Scorpions, čo je jedno z najlepších miest, sme nezaplatili túto sumu za večeru pre 5 osôb s predjedlom, hlavným jedlom a dezertom,“ napísala.
Hoci reštaurácia uvádza ceny ako 24,80 eura (21,36 libier) za 100 g, zákazníci tvrdia, že často nie sú informovaní o plnej cene, kým nepríde konečný účet, niektorí tvrdia, že im ryby účtujú za gramy bez predchádzajúceho upozornenia.
Ďalší používatelia TripAdvisoru sa vyjadrili k Jessicinej frustrácii a viacerí označili reštauráciu za úplný podvod. Jedna zákazníčka, ktorá používa prezývku Sue, označila toto miesto za nekalé. „Zamestnanec priniesol ďalší nápoj, bez požiadania, ako darček pre našu štvorčlennú skupinu. Vyzeralo to ako priateľské gesto... až kým sa to neobjavilo na účte,“ napísala. Sue tiež tvrdila, že jej bolo účtovaných 400 eur za alkoholické a nealkoholické nápoje, vrátane 35 eur za Coca-Colu.
Ďalšia návštevníčka, Amrita, ktorá v reštaurácii večerala v júni 2024, tvrdila, že ju nalákali ležadlami zadarmo a podali jej jedálny lístok, z ktorého sa rozhodla objednať si rybu. „Nikdy nám nevysvetlili, že ryba sa účtuje podľa hmotnosti celej ryby. Uvedomili sme si to, keď priniesli 400 - eurový účet. Podávaná ryba vážila viac ako 1 kg,“ dodala.
Tretia hosťka, Gabriela, obvinila DK Oyster z krádeže. „Presvedčia vás, aby ste si objednali pivo, ktoré stojí 35 eur za kus. A rýchlo prídu s účtom, aby ste ho už zaplatili a odišli,“ napísala.
Napokon ďalší zákazník vyzval budúcich návštevníkov, aby sa reštaurácii za každú cenu vyhli. „Obed a ležadlá za 35 eur. Ale keď sme pridali dve fľaše vody a Diet Coke, pridali nám 51 eur. Potom pridali 5 eur za kečup a 18 eur za malé hranolky,“ dodal.
DK Oyster si v priebehu rokov udržal kontroverznú reputáciu a často sa dostával na titulné stránky novín kvôli údajne zavádzajúcim cenovým taktikám. Reštaurácia, ktorá sa môže pochváliť pohodlnými ležadlami a krásnym výhľadom na more, sa zdá byť zameraná na luxusných cestovateľov, mnohí recenzenti však naznačujú, že tento koncept je zatienený vydieračskými fakturáciami a agresívnymi predajnými taktikami.
Podľa dostupných informácii sa majiteľ reštaurácie veľmi rád chváliť na sociálnych sieťach svojím životným štýlom. Dimitrios Kalamaras, po ktorom nesie reštaurácia DK Oyster svoje meno, si zrejme prichádza na rozprávkové zisky vďaka nič netušiacim turistom, ktorí si jedlá a nápoje objednávajú bez toho, aby si najprv overili ceny. Reštaurácia DK Oyster sa ocitla na titulných stránkach v júli 2024, keď si od tímu novinárov naúčtovala 121 eur za tri skromné krabie nohy.