30. sep. 2022 o 05:30
krsk, Koktejl

Producent Jurtin († 46) si vzal dlhy do hrobu: Tieto celebrity svoje peniaze už nedostanú

placeholder
Smrť českého producenta prišla nečakane.
Zdroj: Profimedia

Český šoubiznis pred pár dňami zasiahla smutná správa o smrti známeho producenta.

Celebrity
30. sep. 2022 o 05:30
Producent Jurtin († 46) si vzal dlhy do hrobu: Tieto celebrity svoje peniaze už nedostanú

Český šoubiznis pred pár dňami zasiahla smutná správa o smrti známeho producenta.

Čo ho dohnalo k tomu, aby si siahol na život? Jiří Jurtin († 46) mal mať dlhy, kam človek dovidel. Svoje honoráre už nedostanú napríklad Jana Švandová (75), Karel Heřmánek (74) či iné slávne osobnosti, informuje portál Aha!.

Producent muzikálov Tři oříšky pro Popelku a filmu Lída Baarová zomrel v piatok, keď sa mal vo svojom aute predávkovať inzulínom, ktorý bral kvôli cukrovke. Nezanechal po sebe iba rodinu, ale aj obrovské dlhy, ktoré sa šplhajú na približne 160 miliónov korún (6 483 179 eur). Množstvo hercov svoje peniaze už neuvidí.

Začalo sa to Popelkou

Prvé problémy producenta prišli v roku 2018 pri muzikáli Popelka, ktorý skončil len dva mesiace po premiére. Hralo v ňom však množstvo hviezd, ktoré ale nedostali zaplatené. Dlhy sa začali postupne kopiť. Podľa českého webu dopadol najhoršie herec Václav Vydra (66), ktorému mal dlžiť 200 000 korún (8101 eur). „Celú záležitosť som odovzdal právnikovi," uviedol pre Aha! v roku 2020.

Milan Šteindler (65) sa zase dožadoval čiastky 85 000 korún (3443 eur). Svoje peniaze neuvideli ani Karel Heřmánek so synom Karlom (33), herečka Jana Švandová a muzikálová Popelka Nikola Ďuricová (27). Kam však zmizli desiatky miliónov, sa už nikto nedozvie.

SMS na rozlúčku

Správa o jeho dobrovoľnom odchode zo sveta sa začala šíriť v pondelok podvečer, tri dni po tom, čo ukončil svoj život. „Môžem potvrdiť, že môj bývalý spoločník v piatok spáchal samovraždu. Asi za to môžu jeho veľké finančné problémy,“ uviedol pre Aha! Fawad Nadri. Jurtin rozoslal pred osudným krokom správu na rozlúčku, no nikto jej neveril. Nebolo to totiž prvý raz, čo jeho priatelia dostali takú SMS, preto na ňu nik nereagoval...