21. mar. 2023 o 12:23
krsk, TASR, Koktejl

Z poslankyne Marcinkovej je dvojnásobná mama: Prvé foto a netradičné meno synčeka!

placeholder
Poslankyňa NR SR Vladimíra Marcinková.
Zdroj: TASR - Roman Hanc

Známa poslankyňa oznámila krásnu novinku.

Celebrity
21. mar. 2023 o 12:23
Z poslankyne Marcinkovej je dvojnásobná mama: Prvé foto a netradičné meno synčeka!

Známa poslankyňa oznámila krásnu novinku.

Poslankyňa SaS Vladimíra Marcinková (31) zverejnila v utorok radostnú správu. Spolu s manželom Tomášom Marcinkom sa dočkali svojho druhého dieťatka. Poslankyni sa narodil chlapček, ktorému dali netradičné meno. "Odvčera s nami, náš syn - Leon Marcinko," napísala pri fotkách z pôrodnice Marcinková.

Narážky na tehotenstvo

Poslankyňa Národnej rady (NR) SR Vladimíra Marcinková (SaS) pred pár dňami oznámila, že stiahne návrh, ktorým by sa ukotvilo právo maloletého pacienta mať pri sebe v nemocnici rodiča alebo zákonného zástupcu. Odôvodňuje to tým, že v parlamente prešiel pozmeňujúci návrh z dielne OĽANO, ktorý mení jej pôvodný text. Poslanci OĽANO v odôvodnení napísali, že Marcinkovej návrh bol nekoncepčný a mal praktické nedostatky.

"Posledné tri mesiace som v parlamente počúvala narážky, že tam nemám čo robiť, že už mám byť doma - pozerali pri tom na moje brucho, tak asi narážali na tehotenstvo. A potom, keď predložím novelu, aby mohla ísť poslankyňa na materskú, presne tí istí poslanci za ňu nezahlasujú, lebo by to bol podľa nich holubník, keby si len tak poslankyňa išla na materskú, alebo poslanec na otcovskú, a prišiel za nich na ten čas náhradník. Je to bežné v Dánsku, Nemecku, Portugalsku, Švédsku, Holandsku, ale my sa týmto krajinám evidentne nechceme podobať v ničom," vyhlásila na sociálnych sieťach.

"Od pondelka si budem na ospravedlnenkách vymýšľať dôvody, pre ktoré v parlamente nie som, lebo materstvo, pôrod, starostlivosť o novorodenca medzi tie zákonom predpokladané nepatria Ale iné som chcela. Ďakujem vám! Veľmi! Všetkým, ktorí ste mi napísali, povzbudili ma, potešili milými slovami po tomto náročnom týždni, ktorý bol pre mňa na nejaký čas posledný v parlamente," dodala čerstvá dvojnásobná mamička.