27. nov. 2022 o 05:30
žani, Koktejl

Otrasená herečka Natália Puklušová: Katastrofa v Dubaji!

placeholder
Herečka a speváčka Natália Puklušová.
Zdroj: Instagram/nataliapuklusova

Dovolenka jej otvorila oči.

Domáce promi
27. nov. 2022 o 05:30
Otrasená herečka Natália Puklušová: Katastrofa v Dubaji!

Dovolenka jej otvorila oči.

Herečka Natália Puklušová (38) si po drine v šou Tvoja tvár znie povedome dopriala exotickú dovolenku s rodinou. Vybrali sa spoznávať Vietnam, no po ceste mali zastávku v Dubaji.

Ten je známym rajom aj mnohých slovenských celebrít, ktoré naň nedajú dopustiť. Byt si tu kúpili napríklad manželia Zuzana Strausz Plačková a René Strausz alebo ich kamaráti Jasmina Alagič a Patrik Rytmus Vrbovský.

Talentovaná umelkyňa však ich nadšenie z obľúbenej destinácie ani v najmenšom nezdieľa. "Je to jedna veľká katastrofa. To je niečo tak bez duše a tak neosobné. Tak presne urobené ako vo filme Nožnicovoruký Edward," povedala na Instagrame svoj názor na Dubaj, ktorý navštívila už druhýkrát. Mesto jej pripomína skôr filmový ateliér. Chýba jej tam zeleň, vtáčiky a iné zvieratká. "Ani mravec tam nechodí. To je hrozné. Odporné. Hnusné," nešetrila kritikou.

Na druhej strane hlavné mesto Vietnamu, Hanoj, je podľa nej druhý extrém. "Tu nie je vidieť oblohu, ani hviezdy, ani slnko. Tu je všade smog, ktorý prichádza z Číny," opísala metropolu. Obyvatelia žijú obalení v hmle, tá však nemá nič spoločné s počasím. Pod neuveriteľne hnusný vzduch sa podľa herečky podpisujú továrne, ktoré vyrábajú veci aj pre európsky trh.

Ďalším neprehliadnuteľným rozdielom medzi krajinami je obrovská chudoba, ktorú herečka vidí v Hanoji. "Ľudia žijú v jednej izbe 2x2 metre a umývajú sa vonku vo vedrách. Ja som nemohla dýchať. Dnes som si uvedomila, že toto keď príde k nám..." zamyslela sa Natália, ktorá jedným dychom dodala, že sa už nesmierne teší domov.

"My sa máme tak dobre. Máme sa dobre, až kým toto nepríde k nám. Poviem vám pravdu, nemáte sa na čo tešiť," povedala ďalej. Keď si predstaví, že v tom hroznom smogu chovajú zvieratá a pestujú potraviny, ani jej nechutí jesť. "Jediný benefit, ktorý som zatiaľ našla na tejto dovolenke je, že schudnem," dodala na rovinu.

Je rada, že obe spomínané krajiny videla na vlastné oči. Donútilo ju to uvedomiť si, že ani jeden z tých svetov nie je zdravý. "Konečne vidím na vlastné oči, čo znamená klimatická kríza," doplnila otrasená herečka. Každý podľa nej pochopí, až keď to uvidí sám.