27. aug. 2023 o 13:18
TASR, Koktejl

Bývalý advokát Černáka je na slobode: Obvineného Františka Poláka prepustili

placeholder
Advokát František Polák na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku.
Zdroj: TASR - Pavol Zachar

O prepustení rozhodol súd.

Domáce krimi
27. aug. 2023 o 13:18
Bývalý advokát Černáka je na slobode: Obvineného Františka Poláka prepustili

O prepustení rozhodol súd.

Obvinený advokát František Polák bude stíhaný na slobode. O jeho prepustení zo zadržania rozhodla v nedeľu sudkyňa pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku. Rozhodnutie nie je právoplatné, o sťažnosti prokurátora bude rozhodovať Najvyšší súd (NS) SR. TASR to potvrdila hovorkyňa súdu Katarína Bednáriková.

Prokurátor navrhoval vzatie obvineného do tzv. preventívnej väzby pre obavy z pokračovania v trestnej činnosti. O sťažnosti prokurátora proti prepusteniu obvineného zo zadržania by mal rozhodovať Najvyšší súd SR 6. septembra o 13.00 h. Advokát František Polák bol zadržaný v rámci policajnej akcie s krycím názvom Corrumpere 1. Obvinený je z korupcie. Trestnej činnosti sa mal podľa polície v minulosti dopustiť v súvislosti s vybavovaním prepustenia väzobne stíhaných osôb na slobodu.

Spolu s Ľubomírom A. a Ľubomírom T. čelí František Polák aj obžalobe z pokračovacieho obzvlášť závažného zločinu vydierania, legalizácie príjmu z trestnej činnosti a zločinu podplácania. Prípad sa blíži na banskobystrickom pracovisku ŠTS k záveru.