04. jún. 2023 o 11:00
krsk, TASR, Koktejl

Dano Heriban († 43) priznal vec, ktorá mu išla na nervy: Moje deti to majú rady!

placeholder
Kamila a Dano Heribanovci.
Zdroj: Instagram/kami_heribanova

Smrť známeho herca zasiahla celé Slovensko.

Celebrity
04. jún. 2023 o 11:00
Dano Heriban († 43) priznal vec, ktorá mu išla na nervy: Moje deti to majú rady!

Smrť známeho herca zasiahla celé Slovensko.

Do talkshow Fun rádia Adela & Sajfa s Adelou Vinczeovou (42) a Matejom Sajfom Cifrom (43) prišiel herec Dano Heriban († 43) počas pandémie vo februári 2021 ešte ako 40-ročný. Správa o jeho úmrtí 24. mája 2023 šokovala celé Slovensko. Herec po sebe zanechal manželku a tiež herečku Kamilu Heribanovú a tri deti.

Poctu Danovi Heribanovi sa rozhodla vzdať tesne po smrti známa televízia. Markíza s Heribanom dlhodobo spolupracovala na úspešných seriáloch ako Horná Dolná, Druhá šanca či Červené pásky. Jeho pamiatku si uctila odvysielaním posledných dvoch premiérových epizód komediálneho seriálového hitu Horná Dolná.

Hudobnú tvorbu hodnotili deti

Vo Fun rádiu si naňho zaspomínali moderátori Adela a Sajfa. Na stránke rádia znova zverejnili rozhovor z roku 2021. Heriban ešte v roku 2018 predstavil hudobný projekt Čosi úsmevné, svoj prvý počin venovaný detskému poslucháčovi. Práve jeho CD v rozhovore spomenul Sajfa, ktorý sa priznal, že si ho rád vypočuje s dcérkou i sám.

Preto bolo len prirodzené, že sa herca a hudobníka Adela hneď spýtala, či album skúšal na svojich deťoch. "Ja? Samozrejme. Aj keby to už za to nestálo, tie pokusy už nepotrebujem robiť, tak tie moje deti to majú rady. Dosť je to niekedy na nervy, seba počúvať, hlavne keď potrebujem aj ako keby od seba ticho a pokoj. Ale som za to vďačný. Bolo by dosť blbé, keby moje deti hovorili - vypni to. To sa nedeje, skôr naopak, musíme to krotiť, aby to nehralo 5x za deň, ale tak jedenkrát za deň ho otočíme," priznal v šou Fun rádia herec.

Ako vzniklo Čosi úsmevné prezradil v rozhovore pre TASR. "Rodinné, kolektívne naberanie kyslíka pri prechádzkach pôsobí inšpirujúco. Počas jednej takej prechádzky som s manželkou rozoberal text s pracovným názvom 'Desiata', na ktorom som aktuálne robil a premýšľal nad ním. Týkal sa neúnavného pochutnávania si detí na sladkostiach, slanostiach a všetkom inom, len nie zdravom jedle. Nakoniec z toho vyšiel úplne iný základ textu, nový Chipsy King," priblížil Dano genézu jednej z jeho najznámejších pesničiek.

"Námet som poslal Jakubovi Nvotovi, s ktorým sme už dlhšie v rámci textov na rovnakej vlnovej dĺžke a vážim si jeho pohľad a chuť reagovať na moje výzvy. Tak vznikla riadna 'funkovačka', akú som si už dávno želal pre deti napísať," dodal pred rokmi herec Dano Heriban.