27. dec. 2023 o 07:30
žani, Koktejl

Úprimný Vincze, situácia okolo synčeka pre Viktora nie je jednoduchá: Malý ma absolútne...

placeholder
Manželia žijú so synčekom už rok.
Zdroj: Instagram/viktorvincze, Instagram/trochu_inak_s_adelou

Moderátora sa to dotklo.

Domáce promi
27. dec. 2023 o 07:30
Úprimný Vincze, situácia okolo synčeka pre Viktora nie je jednoduchá: Malý ma absolútne...

Moderátora sa to dotklo.

Adela a Viktor Vinczeovci mali inú štartovaciu pozíciu ako väčšina rodičov. Prístup k osvojenému dieťatku je v prvých mesiacoch a rokoch špecifickejší, porozprávali o tom v podcaste Dobrý táta. Rady, ktoré čerství rodičia dostávajú od svojho okolia s poďakovaním ignorujú a riadia sa tým, čo sa naučili na prípravách pred adopciou.

Manželov čakala hneď na začiatku neľahká úloha, vytvoriť si s chlapčekom puto. "Naozaj tam musí dôjsť k novému naviazaniu na nového primárneho rodičia. V tomto prípade matku. Tam došlo k naviazaniu, z čoho sa veľmi tešíme, ale zároveň je na to trochu sama, aj keď som tam," zveril sa otvorene Viktor.

To, že sa chlapček viac naviazal na Adelu pre neho však vôbec nie je jednoduchá situácia. Napriek tomu, že si ju vie racionálne vysvetliť. "Jasné, veď áno. Toto sme chceli a je to prirodzené, že aj osvojené deti za tou matkou proste idú automatickejšie, ako za tými otcami," opísal a uviedol príklad, čo sa v ich rodine deje.

Viktor je na čas v Prahe kvôli pracovným a polopracovným veciam. "Pár dní sme sa nevideli. Adelka aj s malým prišli a malý ma absolútne ignoruje," posťažoval sa moderátor a na námietku manželky sa opravil, že chlapček ho ignoruje na 90% a občas ho pozdraví. Viktor dúfal, že keď ho adoptívny synček uvidí, bude sa k nemu pýtať, ale toho sa nedočkal. "Usmial sa, otočil sa a odišiel dole za metlou, alebo za čím," pokračoval.

Adela ho upokojovala, že si z toho nemá nič robiť. Keď nechá drobca u jej rodičov a potom sa vráti, tiež ju nečaká vrelé uvítanie. "Keď ma uvidí, usmeje sa a utečie niekam preč. To nie je že roztvorená náruč. Čiže to je to isté," hasila situáciu priamo v podcaste. Viktor tomu rozumie. "Všetci hovoria, že to je len fáza a potom uvidíš, ako sa to otočí. Keď bude mať tri alebo štyri roky, ako potom mamu nebude chcieť a bude s tebou chodiť niekam. Dobre, tak čakám teraz," pobavil manželku.

Moderátorka ešte doplnila, že rodina musela tiež pochopiť, že chlapček nejde hocikomu hocikedy na ruky. Ich najbližší si museli vybudovať istú disciplínu a pristupovať k novému členovi rodiny trochu inak, než sú pri ostatných vnúčatách zvyknutí.