Trochu inak s Adelou pokračuje! Moderátorka Adela Vinczeová (42) si do obľúbenej talkshow pozýva hostí, ktorí sú výnimoční svojou originalitou. V Štúdiu L+S privítala tentoraz blogerku Luciu Grigovú.
"Viete, že vyhadzujeme do koša asi 75 kilogramov potravín ročne? Nejde iba o zbytky z varenia, ale väčšinou o obsah preplnených chladničiek a špájz, ktorý sa pokazí alebo je po dátume spotreby. Vo výsledku trpí nielen naša peňaženka, ale aj životné prostredie," uvádza Adela pri videu zo šou.
"Lucia Grigová sa na to už odmietla pozerať, a preto nás učí variť tak, aby sme nevytvárali zbytočný odpad. A zároveň tak, aby sme využili aj to, čo nám pri varení ostane. Aj preto sa jej projekt volá @doposlednejomrvinky. A čuduj sa svete, jedným z kameňov úrazu je práve naša chladnička," odkázala moderátorka.
Chladnička je podľa blogerky Lucie zaujímavá tým, že tam dochádza k vizuálnemu kontaktu s potravinami. Je dôležité, aby bolo všetko prehľadné. Z praxe vie, že sa neoplatí dávať do chladničky veci v hrncoch. Vždy si totiž vravela, že bude vedieť, čo v nich je, no napokon na to zabudla už na druhý deň.
Vložila sa do toho aj Adela. "Si zabudla. Takže aj tebe sa stalo, že si mala niečo... strapaté zrazu," spýtala sa zrejme po vlastnej skúsenosti, na čo jej blogerka súhlasne prikývla.
"Zdá sa to byť taká obyčajná téma, ale v celom rozhovore som si uvedmila veľa vecí ohľadom plytvania potravinami, aj o "hrncovom riziku"," zhodnotila Adela na sociálnej sieti.