21. sep. 2022 o 15:32
mob, Koktejl

Podozrivé úmrtia pokračujú: Za záhadných okolností zomrel ďalší známy Rus!

placeholder
Za záhadných okolností zomrel bývalý šéf Moskovského leteckého inštitútu Anatolij Geraščenko († 72).
Zdroj: mai.ru

Počet obetí medzi ruskou elitou neustále stúpa.

Zahraničné správy
21. sep. 2022 o 15:32
Podozrivé úmrtia pokračujú: Za záhadných okolností zomrel ďalší známy Rus!

Počet obetí medzi ruskou elitou neustále stúpa.

Za záhadných okolností zomrel bývalý šéf Moskovského leteckého inštitútu (MAI) Anatolij Geraščenko († 72).

„Dňa 21. septembra 2022 zomrel na následky nešťastia Anatolij Nikolajevič Geraščenko, doktor technických vied, profesor, poradca rektora Moskovského leteckého inštitútu. V súčasnosti sa vytvára komisia, ktorá túto skutočnosť prešetrí. Budú v nej zástupcovia Ministerstva školstva a vedy Ruska, Štátneho inšpektorátu práce v Moskve a Moskovského leteckého inštitútu,“ uviedla tlačová služba univerzity pre ruské médiá.

Geraščenko sa mal v sídle ústavu pošmyknúť a spadnúť zo schodov. Správa o záhadnej nehode prichádza necelé dva týždne po tom, čo predstaviteľ energetického sektora Ivan Pečorin († 39) „padol cez palubu“ v Arktíde. Daily Mail upozorňuje, že tento rok zomrelo za záhadných okolností viac ako tucet špičkových ruských šéfov.

Geraščenko pôsobil ako rektor Moskovského leteckého inštitútu v rokoch 2007-2015. Bol vedcom v oblasti automatických pohonov a pohonov lietadiel, autorom viac ako 100 vedeckých prác a článkov v oblasti pohonných systémov.

MAI je jednou z popredných ruských vedeckých výskumných univerzít zodpovedných za vývoj leteckých technológií a je úzko prepojená s Putinovým ministerstvom obrany.