12. feb. 2024 o 14:30
jž, Koktejl

Kráľ detských hitov Miro Jaroš to otvorene priznal: Veľavravné slová o Petrovi Nagyovi!

placeholder
Miro Jaroš prezradil, že mal vďaka Petrovi Nagyovi krajšie detstvo.
Zdroj: Instagram/ jarosmiro, Instagram/ peternagy_music

Obaja speváci vytvorili obľúbené skladby pre detské publikum.

Domáce promi
12. feb. 2024 o 14:30
Kráľ detských hitov Miro Jaroš to otvorene priznal: Veľavravné slová o Petrovi Nagyovi!

Obaja speváci vytvorili obľúbené skladby pre detské publikum.

Mira Jaroša (45) väčšina z nás vníma ako speváka zameriavajúceho sa na detské publikum. Svoju popularitu ale získal v roku 2004 na televíznych obrazovkách v speváckej šou Slovensko hľadá SuperStar, v ktorej sa prebojoval až na šieste miesto. Svojou hudbou však dokáže osloviť aj staršie publikum. V septembri minulého roku spolupracoval s raperom Patrikom Rytmusom Vrbovským (47) a verejnosť táto kolaborácia veľmi zaujala.

Prvú pieseň zložil Miro, keď mal len 12 rokov. Prednedávnom priznal, že sa k hudbe dostal aj vďaka ikonickej speváčke Dare Rolins (51). "Mne malá Darinka dávala nádej snívať vo veľkom. Dara vlastne ani nevie, že vďaka nej som začal spievať," napísal na sociálnej sieti.

Dara však nebola jedinou, čo mu dodala nádej. V relácii Na pokec na portáli Pokec.sk užívateľa zaujímalo, keď porovná projekt Peter Nagy a deti a jeho projekt, ktorý variant mu príde hodnotnejšia. Miro priznal, že Petra Nagya v detstve počúval. "Peťov projekt má pre mňa hodnotu v tom, že som vďaka nemu mal krásne detstvo a dovoľoval som si snívať vo veľkom. Môj ma zasa napĺňa," skonštatoval.

Peter Nagy & deti je album s detskými piesňami, ktorý nahral s detskými interpretmi v roku 1992. Na albume sa nachádza mnoho ikonických skladieb, medzi ktoré patria napríklad Prečo krava nenosí..., Sprayer Frayer, Bobi, Blondína z Londýna, Lienka Lenka, Mandarinka Darinka a ďalšie. Peter Nagy sa svoj výber rozhodol premeniť aj na knihu v roku 2021 a s ilustráciou mu pomáhala speváčka Zuzana Smatanová.