Máte tip? Pošlite nám ho na tip@koktejl.sk
Na juhu Francúzska sa rozprestiera metropola, ktorá nikdy nespí. Historický prístav, úzke uličky plné vôní korenia, morských plodov a čerstvo upečených bagiet, ale aj rušné bulváre, kde sa mieša luxus so surovou realitou, to všetko je Marseille. Turisti sem prichádzajú za azúrovým morom, slnkom a atmosférou Stredomoria.
Mesto je známe nielen ako vstupná brána do Provensálska, ale aj ako miesto kontrastov, kde sa stretáva bohatstvo s chudobou, starobylé pamiatky s modernou architektúrou a pokojné pláže s búrlivým nočným životom.
Náš čitateľ Oliver zašiel do reštaurácie, ktorá leží na ikonickom nábreží Vieux Port. Podnik sa pýši tým, že ho prevádzkuje taliansky šéfkuchár a je to jedno z mála miest v Marseille, kde rešpektujú pravú neapolskú tradíciu. To nám potvrdil aj náš čitateľ, ktorý tu ochutnal pizzu. "Úplný nezvyk, keďže robia mäkké cesto. Nie ako na väčšine miest na Slovensku. Bolo to iné, ale veľmi dobré," nechal sa počuť Oliver.
Do redakcie Koktejl.sk nám poslal aj fotku menu. Za predjedlo tu nezaplatíte menej ako 10 eur. Najdrahšou položkou v tejto kategórii sú vyprážané morské plody, ktoré stoja až 23 eur. Zákazníci si tu môžu pochutnať na cestovinách, ktoré v priemere stoja 20 eur, no najdrahšie stoja 26 eur. Za detské menu zacvakáte 10 eur.
Najrozsiahlejšou položkou na menu je pizza. Zatiaľ čo za základnú margheritu zaplatíte 13 eur, najdrahšia tu stojí až 24 eur. Je ale veľmi jedinečná. Sú na nej: pistáciové pesto, mozzarella z byvolieho mlieka, krevety, jemný taliansky syr stracciatella, šťava zo žltých cherry paradajok, citrónová kôra a drvené pistácie.
Po výdatnom jedle si môžete dopriať aj dezert, za ktorý v priemere zaplatíte 8 eur, či už ide o klasický dezert alebo remeselnú zmrzlinu. FOTO menu, no aj autentické zábery z Marseille nájdete v galérii.