24. máj. 2023 o 10:35
vmr, Koktejl

Dano Heriban ako legendárny Brmbalík: Na tieto hlášky z Hornej Dolnej nikdy nezabudneme!

placeholder
Dano Heriban ako seriálový Ďuro Brmbalík.
Zdroj: Reprofoto/TV Markíza

Slovensko zasiahla mimoriadne smutná správa.

Celebrity
24. máj. 2023 o 10:35
Dano Heriban ako legendárny Brmbalík: Na tieto hlášky z Hornej Dolnej nikdy nezabudneme!

Slovensko zasiahla mimoriadne smutná správa.

Vo veku 43 rokov zomrel slovenský herec Daniel Heriban. Správu priniesla TV JOJ. Podľa informácií televízie mal naposledy vydýchnuť vo svojom dome vo Svätom Juri. Herec sa mal sťažovať na bolesti chrbta, následne k nemu mali privolať záchranku a malo dôjsť k zástave srdca.

Dano Heriban mal na konte množstvo divadelných, filmových a aj seriálových úloh. Do sŕdc divákov sa však v posledných rokoch zapísal najmä ako legendárny Ďuro Brmbalík z markizáckeho komediálneho seriálu Horná Dolná.

Televízny seriál si od svojho uvedenia v roku 2015 získal srdcia množstva Slovákov. Tomu, že sa postupne zaradil medzi televíznych favoritov, dopomohlo hviezdne herecké obsadenie na čele s Danielom Heribanom (Ďuro Brmbalík) a Petrou Polnišovou (Erika Bednáriková). Herci dali po krásnych 8 rokoch seriálu zbohom. Posledná klapka totiž padla 26. mája 2022.

Herečka ten deň zvečnila ďakovným príspevkom na sociálnej sieti. „Dnes padla posledná klapka Hornej Dolnej. Aj sme si poplakali, lebo taký projekt, ktorý tak intenzívne vonia človečinou, vznikne raz za život. Som šťastná, že som v HD mohla byť, a že Erina s Brmbim sa stali najsexi dvojicou tohto tisícročia. Ďakujem všetkým, ktorí sa podieľali na tomto 8-ročnom televíznom zázraku. P.S. Lehoťania, nikdy na vás nezabudneme," uviedla vtedy dojatá Polnišová. Pripomeňme si legendárneho Ďura Brmbalíka a jeho typický humor a hlášky v nasledujúcich videách.