09. jún. 2023 o 06:22
TASR, Koktejl

Brutálny útok žraloka v egyptskom letovisku: Mladík zomieral strašnou smrťou!

placeholder
Muža napadol žralok (ilustračné foto).
Zdroj: iStock

Známe letovisko sa stalo dejiskom obrovskej tragédie.

Zahraničie
09. jún. 2023 o 06:22
Brutálny útok žraloka v egyptskom letovisku: Mladík zomieral strašnou smrťou!

Známe letovisko sa stalo dejiskom obrovskej tragédie.

Ruský občan zahynul blízko hotelovej pláže pri útoku žraloka v egyptskom letovisku Hurgada na pobreží Červeného mora. Vo štvrtok to oznámil ruský generálny konzulát v Hurgade, informuje TASR podľa správy tlačovej agentúry DPA. Obeťou je podľa ruských médií muž narodený v roku 1999. Nebol to turista; muž mal žiť v Egypte dlhodobo.

Konzulát v stanovisku na platforme Telegram vyzval ruských turistov, aby boli v mori ostražití a prísne dodržiavali všetky usmernenia miestnych úradov. Egyptské ministerstvo životného prostredia uviedlo, že v oblasti nešťastia bude od piatka platiť dvojdňový zákaz plávania, šnorchlovania a vodných športov.

Brutálny útok

Na muža zaútočil žralok tigrí, ktorého sa neskôr podarilo chytiť, dodal egyptský enviro-rezort. Žralok javil "abnormálne správanie" a teraz ho skúmajú, priblížilo ministerstvo.

Na videu, ktoré koluje na internete a má zachytávať útok, je vidieť muža, ktorý sa zmieta vo vode a potom ho opakovane napadne žralok, ktorý okolo neho krúži a potom ho stiahne pod vodu, píše The Guardian. Potápač, ktorý prišiel na miesto hneď po útoku, povedal, že ľudia sa ponáhľali na pomoc obeti po tom, ako plavčík z neďalekého hotela spustil poplach, ale nestihli sa k nemu dostať včas.

Pobrežie Červeného mora je obľúbenou turistickou destináciou. Žraloky sa tam vyskytujú bežne, ale iba zriedka napádajú ľudí. Vlani v júli pri Hurgade zomreli po útoku žraloka dve ženy. V roku 2018 sa obeťou žraloka stal český turista, v roku 2015 bol obeťou turista z Nemecka. V roku 2010 sa počas piatich dní odohralo päť útokov, ktoré si vyžiadali život nemeckého občana a zranili sa pri nich štyria zahraniční turisti.