Celebrity
photo Foto
video Video
03. feb. 2023 o 17:05
vmr, Koktejl

Listy princeznej Diany odhalili strážené tajomstvo: Desivá pravda o rozvode s Charlesom!

placeholder
Princezná Diana a princ Charles.
Zdroj: Profimedia

Súkromné listy princeznej Diany prezrádzajú, že by nesúhlasila s odlúčením, keby vedela, ako to v skutočnosti dopadne.

Celebrity
03. feb. 2023 o 17:05
Listy princeznej Diany odhalili strážené tajomstvo: Desivá pravda o rozvode s Charlesom!

Súkromné listy princeznej Diany prezrádzajú, že by nesúhlasila s odlúčením, keby vedela, ako to v skutočnosti dopadne.

Séria úprimných listov a odkazov, ktoré hovoria o jej ľútosti v súvislosti s rozvodom s princom Charlesom a kritizujú kráľovskú rodinu, sa má na aukcii vydražiť za 90 000 libier, informuje Daily Mail.

Princezná z Walesu písala o témach, ako je izolácia a o obavách, že jej telefón je odpočúvaný. Na predaj je 32 listov a pohľadníc, ktoré písala od konca roka 1995 a v priebehu roka 1996 svojim priateľom Susie a Tarekovi Kassemovým.

Manželia listy predávajú, pretože podľa ich slov vlastniť dokumenty je veľká zodpovednosť, ktorú nechceli preniesť na svoje deti. Manželia Kassemovci si ponechali niektoré zo svojich osobnejších a dôvernejších listov. Listy sa budú predávať jednotlivo a výťažok bude venovaný charitatívnym organizáciám, ktoré Diana podporovala.

V jednom odhalenom liste z 28. apríla 1996 Diana zrušila výlet do opery kvôli napätiu z odlúčenia. "Prežívam veľmi ťažké obdobie a tlak je vážny a prichádza zo všetkých strán. Niekedy je príliš ťažké udržať si hlavu hore a dnes som na kolenách a len túžim, aby sa tento rozvod podaril, pretože možné náklady sú obrovské," napísala Diana.

Jej rukopis, zvyčajne otvorený a plynulý, sa ku koncu listu zhoršuje, zrejme z miesta, kde sa pri písaní trápila. Dňa 20. mája 1996 povedala pani Kassemovej, že telefóny v Kensingtonskom paláci sú odpočúvané. "Keby som pred rokom vedela, čo zažijem pri tomto rozvode, nikdy by som nesúhlasila. Je to zúfalé a škaredé," napísala.

V mnohých z nich sa manželom, s ktorými sa prvýkrát stretla v auguste 1995 počas pravidelných návštev v nemocnici Royal Brompton Hospital, nadšene poďakovala za to, že ju zahŕňali darčekmi a citovou podporou.

Dňa 2. decembra 1995 - deň po tom, ako kráľovná odporučila Charlesovi a Diane, aby sa rozviedli, napísala: "Možno ma opísali ako motýľa, ale nechcem odletieť od tejto krásnej rodiny". Mala na mysli rodinu Kassemovcov. Opakovane sa im poďakovala za to, že sú tu pre ňu a že počúvajú všetky jej reči. "Je pekné byť trojicou!" napísala.

"Som nesmierne dojatá tým, ako ma obaja ochraňujete... Na to nie som zvyknutá!" napísala na margo kráľovskej rodiny, Manželia Kassemovci, ktorí žijú v Londýne, predávajú listy 16. februára v aukčnej sieni Lay's v Penzance v Cornwalle.