Moderátorka Lucia Hlaváčková je stále pomerne novou tvárou na televíznych obrazovkách. Hoci začala už v roku 2015 v redakcii spravodajstva televízie Markíza ako stážistka. Neskôr pôsobila ako redaktorka Televíznych novín a moderovala Ranné televízne noviny v relácii Teleráno, ako aj webovú reláciu Markíza Backstage. V súčasnosti je moderátorkou v relácii Teleráno spolu s Matúšom Krnčokom a moderuje tanečnú šou Let's Dance.
Na sociálnych sieťach sa Lucia so svojimi sledovateľmi podelila o nepríjemnú skúsenosť. Hoci ešte pár hodín predtým moderovala rannú šou, postihli ju zdravotné problémy. "Po otrave jedlom lajt (ľahká, pozn. red.) strava, ale milujem, že už ani na sucháre sa nedá spoľahnúť," napísala k videu, na ktorom je vidno pleseň na suchároch, hoci boli ešte niekoľko mesiacov v záruke. Zábery nájdete v galérii.
K otrave jedlom dochádza najmä na spoločenských udalostiach
Podľa britských zdravotníkov pri spoločenských podujatiach akými sú napríklad opekanie mäsa na grile, či vianočné večierky, kuchári zvyčajne nedodržiavajú tak striktne hygienické predpisy. Problémom je aj to, že nemajú dosť miesta na uskladnenie jedla v chladničke.
Britskí odborníci sa rozhodli bližšie preskúmať prípady otravy jedlom, ku ktorým došlo v Anglicku a Walese a zistili, že 88 percent ľudí ochorelo po konzumácii jedla na nejakom veľkom večierku.
"Ľudia majú pri takýchto podujatiach naponáhlo a častejšie zabúdajú na základné hygienické pravidlá," uviedol člen výskumného tím Iain Gillespie. Podľa neho množstvo jedla, ktoré sa podáva a takýchto večierkoch nie je možné správne uskladniť.
