06. okt. 2022 o 16:13
vmr, TASR, Koktejl

Michalovi opitý vodič zrazil na chodníku dcérku: Ja si ho zapamätám do smrti!

placeholder
Dievčatko skončilo po nehode v nemocnici.
Zdroj: Facebook

Len pár dní po tragickej nehode v Bratislave, pri ktorej vyhasli životy piatich študentov, Slovensko šokovalo ďalšie nešťastie.

Slovensko
06. okt. 2022 o 16:13
Michalovi opitý vodič zrazil na chodníku dcérku: Ja si ho zapamätám do smrti!

Len pár dní po tragickej nehode v Bratislave, pri ktorej vyhasli životy piatich študentov, Slovensko šokovalo ďalšie nešťastie.

Zranené dieťa, ktoré spolu s matkou a ďalším súrodencom zrazil na chodníku v Čadci opitý vodič, previezli na ďalšie vyšetrenia do Univerzitnej nemocnice v Martine (UNM).

Matku už z nemocnice prepustili. TASR o tom informoval riaditeľ Kysuckej nemocnice Martin Šenfeld. "Dievčatko je hospitalizované na JIS oddelení kliniky deti a dorastu. Jeho stav je stabilizovaný, avšak vzhľadom na povahu zranení je nutný intenzívny lekársky dohľad," uviedla Zuzana Marčeková z oddelenia marketingovej komunikácie UNM. Riaditeľ nemocnice Dušan Krkoška verí, že ďalší priebeh liečby bude priaznivý.

Michal, ktorý je manželom a otcom zranených, si v stredu večer vypočul zdrvujúcu správu. Jeho manželku a deti zrazil na chodníku vodič pod vplyvom alkoholu. Nešťastný muž si vylial žiaľ na sociálnej sieti.

"Alkohol za volant nepatrí, drogy takisto, auto v rukách takého človeka je zbraň a ohrozuje nás všetkých. Mám pocit že polícia takýchto ľudí ešte chráni, no možno je to aj dobre, pretože v návale hnevu som mal chuť urobiť niečo, čo by som potom oľutoval. Hlavne keď ten človek na úrazovke sedel oproti mne a tváril sa že sa nič nedeje, zrejme ešte nevytriezvel a neuvedomoval si, čo urobil," povedal na rovinu zdrvený otec dievčatka, ktoré po nehode stále leží v nemocnici.

"Nebudem zverejňovať jeho totožnosť, ale ja si ho zapamätám do smrti a prial by som mu, aby on zažil to isté. Neprajem žiadnemu rodičovi aby niečo takéto, čo sa udialo dnes, niekedy v živote zažil, strach a bezmocnosť, čakanie na to čo bude ďalej ma ničí. Chodíme z vyšetrenia na vyšetrenie a čakáme čo bude ďalej, môj anjelik bude dúfam silná a nebude to nič vážne, dúfam pretože nás prevážajú do Martina, držte nam palce a modlitby tiež pomôžu. A nikde nespomínali nášho psíka, Tula, ktorú usmrtil, bol to miláčik detí s ktorým túto nevinný ľudia boli na ceste k veterinárovi. Život je nevyspytateľný, behom momentu sa môže všetko zmeniť," dodal Michal, ktorý zverejnil aj srdcervúce fotky dcérky z nemocnice.

Vodiča obvinili

Policajný vyšetrovateľ už obvinil 37-ročného vodiča zo stredajšej nehody z trestného činu ublíženia na zdraví v súbehu s trestným činom ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. "Po dopravnej nehode sa podrobil dychovej skúške s výsledkom 0,86 miligramu na liter (1,79 promile) alkoholu vo vydychovanom vzduchu," spresnila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Žiline Gabriela Kremeňová.

Policajný vyšetrovateľ spracoval podnet na podanie návrhu na vzatie obvineného muža do väzby. Ten je podľa Šenfelda momentálne hospitalizovaný v nemocnici pod dozorom polície.