16. júl. 2023 o 14:00
krsk, TASR, Koktejl

Slovenka Ľubomíra ukázala fotky z chorvátskej pláže: Pozrite na tie ceny!

placeholder
Ľubomíra ukázala ceny za slnečníky v Chorvátsku.
Zdroj: Tip/Ľubomíra

Aké sú ceny na známych letných plážach? Jednu z nich zmapovala aj čitateľka Koktejlu.

Cestovanie
16. júl. 2023 o 14:00
Slovenka Ľubomíra ukázala fotky z chorvátskej pláže: Pozrite na tie ceny!

Aké sú ceny na známych letných plážach? Jednu z nich zmapovala aj čitateľka Koktejlu.

Máte dovolenkový tip? Pošlite nám ho na tip@koktejl.sk

Pri návšteve chorvátskeho ostrova Lošinj sa žiadne sklamanie nekonalo! Po tom, čo internet zaplavili spovede dovolenkárov, ktorí sa sťažovali na pobyty a ceny v Chorvátsku, prišli redakcii Koktejl.sk opačné reakcie. Ostrov v Kvarnerskom zálive si čitateľka Ľubomíra nevie vynachváliť.

"Chcela by som sa s vami podeliť o naše skúsenosti z letnej dovolenky v Chorvátsku - keďže všade sa píše o tom, ako je tu všetko drahé, tak to určite nie je. Bývame na ostrove Lošinj, a môžem povedať, že aj v potravinách sú veci cenovo rovnaké alebo lacnejšie ako u nás, ale hlavne aj kvalitnejšie," uviedla na margo cien potravín Ľubomíra.

K svojmu hodnoteniu dovolenky poslala aj ukážku cien vodných športov, pohonných hmôt a plážového vybavenia, ktoré je teraz horúcou témou medzi turistami. Na niektorých plážach v Chorvátsku majú stáť slnečník a lehátko od dvadsať eur. To ale nebol prípad miesta, kde dovolenkovala čitateľka.

Na pláži si mohli požičať napríklad kajak pre dve osoby, cena štartovala od 20 eur na hodinu a šplhala sa k 90 eurám za osem hodín. Paddleboard vychádzal od 18 eur na hodinu do 75 eur za osem hodín. Rovno s nimi ponúkali aj moderné slnečníky s látkovými lehátkami. Kým samostatne stál slnečník 4 eurá a lehátko 5,30 eura, ich kombinácia bola za 8 eur a kombinácia dvoch lehátok a slnečníka za 12 eur.

Pokiaľ ste chceli siahnuť po klasických plastových lehátkach, ceny vyzerali takto. Klasické lehátko ponúkali za 6 eur a slnečník za 4,70 eura. Kombináciu lehátko + slnečník po 7,50 a dve lehátka + slnečník po 11,50 eura.

"A ďalšia vec - žiadne žraloky, medúzy a iné veci v mori nie sú. Tu je more krásne čisté, v okolí niekedy vidieť plávať delfíny, morskí ježkovia, raky... Takže určite je to more čisté a nie je sa čoho báť. Cestu sem môžem len odporučiť," odkázala spokojná Slovenka.

Vstup do Chorvátska cez Maďarsko

Pre vstup do Chorvátska cez maďarské hranice je potrebný originál cestovného pasu či občianskeho preukazu. Pripomína to Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR s tým, že chorvátske hraničné orgány neakceptujú fotografie slovenských dokladov v mobilných zariadeniach.

"V prípade tranzitu cez Maďarsko do ďalších krajín je nutné, aby mali občania SR doklad platný aspoň takú dobu, akú vyžadujú predpisy ďalších navštívených krajín," dodalo ministerstvo. Upozorňuje, že ak slovenský občan na hranici zistí, že nemá potrebné doklady, alebo že je jeho doklad neplatný, musí sa vrátiť na Slovensko a zabezpečiť si platný doklad.