06. nov. 2023 o 20:27
jž, koktejl.sk

Multitalentovaný Braňo Jobus bude čoskoro online: V relácii Na Pokec odpovie aj na vaše otázky!

placeholder
Braňo Jobus bude už tento štvrtok v relácii Na Pokec!
Zdroj: instagram.com/branojobus

Využite príležitosť a príďte si pokecať so spevákom, hudobníkom, moderátorom, hercom a spisovateľom Braňom Jobusom.

Zaujímavosti
06. nov. 2023 o 20:27
Multitalentovaný Braňo Jobus bude čoskoro online: V relácii Na Pokec odpovie aj na vaše otázky!

Využite príležitosť a príďte si pokecať so spevákom, hudobníkom, moderátorom, hercom a spisovateľom Braňom Jobusom.

Branislav Jobus je spevák, hudobník, moderátor, herec a spisovateľ. Je viac známy ako Braňo Jobus, či pod mediálne známou zdrobneninou Branuško. Pred svojou kariérou v šoubiznise pracoval roky ako mechanik v atómovej elektrárni Jaslovské Bohunice. Jobus začal svoju hudobnú kariéru keď mal len 14 rokov so skupinou Harmasan, ktorá sa neskôr premenovala na Veget a potom na Karpatské chrbáty.

Braňo je spoluzakladateľ hudobnej skupiny Vrbovskí víťazi, ktorá hrá hudobný štýl priemyselný folklór, ktorý vymyslel jeho brat Andrej. Vrbovskí víťazi hrajú na doma vyrobených hudobných nástrojoch, na rôznych záchodových rúlach alebo vysávačoch. Jeho posledným projektom je sólová elektronická hudobná skupina Abusus, ktorej piesne sa zameriavajú najmä na abstinenciu.

Taktiež hosťuje v rôznych projektoch, ako BOLO NÁS 11 kde aj s Milanom Lasicom a inými významnými slovenskými hudobníkmi v divadle L+S spievali piesne Filipa, Satinského a Lasicu. Ďalej spolupracoval so skupinou Para na piesni Doma dobre s Horkýže Slíže v piesňach Superstar CS, Nerob, projekt NEUROPA s Michalom Kaščákom. Účinkoval na turné Bolka Polívku po Slovensku.

Okrem hudobnej kariéry je Braňo aj spisovateľom a vydal už viac ako 20 kníh. Všetky knihy sú pre detského čitateľa a zaujímavosťou sú piesne súvisiace s knihami. Pre detského čitateľa sú takéto prepojenia úžasné.

Je zakladateľom hudobného festivalu Vrbovské vetry. Pre jeho vystupovanie je typická silná dávka vtipu, recesie a patriotizmu, na základe čoho sa stal vyhľadávanou osobnosťou slovenskej alternatívnej scény. Ako moderátor tiež pravidelne hosťuje na najväčšom slovenskom hudobnom festivale, Bažant Pohoda.

Braňo Jobus bude tento štvrtok (9.11.) hosťom v chatovacej relácii "Na pokec" na portáli Pokec.sk. Otázky mu môžete položiť aj vy a rozhovorom vás prevedie redaktorka webu Koktejl.sk. Rozhovor môžete sledovať v priamom prenose, tak neváhajte a pripojte sa do pokecu so známym spevákom, hudobníkom, moderátorom, hercom a spisovateľom.